Ο Κύπριος κομμωτής που... ζωγραφίζει στο κεφάλι

Ένα διαφορετικό κουρείο από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, έχει λειτουργήσει εδώ και μερικές βδομάδες στην πρωτεύουσα, από τους κομμωτές Ερλάντου Ρακούτου και Στάθη Μιχαήλ.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Στάθης, αναλαμβάνει να σε λούσει, να σε κουρέψει και να σε ξυρίσει.

Ο Ερλάντου δε, εκτός από τα βασικά, μπορεί να μεταμορφώσει το τριχωτό της κεφαλής σου σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ο Γεώργιος Γρίβας, ο Che Guevara, ο Μάρκος Σεφερλής, η Μόνα Λίζα, ο Μιχάλης Stavento, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Bob Marley, είναι μόνο μερικές από τις προσωπικότητες που έχει «ζωγραφίσει» στα κεφάλια των πελατών του. 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κομμωτική; Πως προέκυψε η ενασχόληση αυτή;

Ασχολούμαι με την κομμωτική τα τελευταία έξι χρόνια και αυτό προέκυψε εντελώς τυχαία. Ήθελα να σπουδάσω κάτι που να μην ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρο. Ήμουν ανάμεσα στη λογιστική και την κομμωτική. Ευτυχώς κατέληξα στην κομμωτική.Έκανες κάποια ειδική εκπαίδευση για να μπορείς να φτιάχνεις σχέδια στα μαλλιά;

Είμαι αυτοδίδακτος. Είχα μόνο λίγη καθοδήγηση από κάποιους Αμερικανούς κομμωτές, με τους οποίους μιλούσα μέσω διαδικτύου. Αρχικά, σχεδίαζα πιο απλά πράγματα, όπως γραμμές και αστεράκια, μέχρι που είδα στο διαδίκτυο κάποιους Αμερικανούς να φτιάχνουν πορτρέτα σε μαλλιά. Μελέτησα αρκετά τα έργα τους και προσπάθησα να φτιάξω και εγώ κάποια. Απέτυχα πολλές φορές. Πειραματιζόμουν αρκετά πάνω στα κεφάλια των φίλων μου μέχρι που τα κατάφερα.

Είσαι ο μοναδικός στην Κύπρο που κάνει αυτό το πράγμα, να σχεδιάζει δηλαδή στο κεφάλι;

Αυτή τη στιγμή όχι. Το κάνουν ακόμα πέντε-έξι άτομα, τα οποία είναι και μαθητές μου. Εργάζομαι κάποιες ώρες στη σχολή κομμωτικής Tina Kay, όπου διδάσκω σε κομμωτές πώς να φτιάχνουν τα συγκεκριμένα σχέδια.Έχεις ρίζες από την πανέμορφη Μαδαγασκάρη σωστά;

Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο, ο πατέρας μου είναι από τη Μαδαγασκάρη.

 Πιστεύεις ότι αυτή η μόδα ή τεχνική θα έχει πέραση στους Κύπριους που, κακά τα ψέματα, ως λαός είμαστε λιγάκι συντηρητικοί;

Ναι, θα έχει πέραση και ειδικότερα στις πιο μικρές ηλικίες. Είδη άρχισαν να το κάνουν οι έφηβοι οι οποίοι έχουν περισσότερη τρέλα και αυθορμητισμό και δεν τους ενδιαφέρει η άποψη των άλλων. Δείχνουν ενθουσιασμό για τα σχέδια μου, σχεδόν όλες οι ηλικίες, αλλά κυρίως τολμούν να το κάνουν άτομα ηλικίας από 10 μέχρι 20 χρόνων.Γιατί να κάνει κάποιος ένα σχέδιο στο κεφάλι του; Δώσε μας καλούς λόγους.

Για τον ίδιο λόγο που θα έκανε κάποιος ένα τατουάζ. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτό δεν είναι μόνιμο. Μπορείς να κάνεις κάτι που σε εκφράζει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 Πόσο στοιχίζει;

Από 10 ευρώ μέχρι 30. Ανάλογα με το χρόνο που θα χρειαστώ να το φτιάξω και τον βαθμό δυσκολίας του σχεδίου.Ποιο είναι το πιο ακραίο σχέδιο που σου ζητήθηκε να φτιάξεις;

Μου ζητήθηκε να φτιάξω την αφίσα της ταινίας «The Hobbit». Δηλαδή, ζωγράφισα τρία πρόσωπα πάνω σε ένα κεφάλι.Ποιο θεωρείς πως είναι το καλύτερο σχέδιο που έφτιαξες;

Το πορτρέτο του Μάρκου Σεφερλή νομίζω πως ήταν το πιο πετυχημένο.

 Ποιες προσωπικότητες έχεις δημιουργήσει σε κεφάλι;

Τον Γεώργιο Γρίβα, τον Γλαύκο Κληρίδη, τον Che Guevara, τον Μάρκο Σεφερλή, την Μόνα Λίζα, τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον Bob Marley, τον Μιχάλη από τους «Stavento», τον Batman, τον Joker και πολλές άλλες.

 

Apla trellenomeeeeee!!!!!!!!


Posted by The BarberShop wizart on Tuesday, 21 April 2015


 

Look who dropped by the barbershop today! Inspired by our beloved actor and comedian Markos seferlis..One Mark Show


Posted by The BarberShop wizart on Saturday, 18 April 2015


 

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις; Είναι χρονοβόρα διαδικασία;

Από 5 λεπτά μέχρι 30 λεπτά. Εξαρτάται από το σχέδιο.Σχεδιάζεις μόνο σε μαλλιά;

Ξεκίνησα να ζωγραφίσω πάνω σε μαλλιά. Μετά σκέφτηκα να δοκιμάσω και πάνω σε χαρτί και τα κατάφερα. Είναι πολύ πιο εύκολο πάνω σε χαρτί, γιατί μπορείς να σβήσεις το λάθος, ενώ στα μαλλιά δεν έχεις το περιθώριο λάθους.

 Θεωρείς τον εαυτό σου κομμωτή ή καλλιτέχνη περισσότερο;

Όλους τους κομμωτές τους θεωρώ καλλιτέχνες. Η κομμωτική είναι τέχνη. 

«The BarberShop wizart»

Αγίου Μάμαντος 71Α, Λακατάμεια, Λευκωσία. Ανοιχτό καθημερινά (εκτός Πέμπτης και Κυριακής) από τις 9.00 μέχρι τις 19.00. Για ραντεβού 96606584.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ