Με τραγωδία υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι ο ΘΟΚ

Article featured image
Article featured image

Το έργο του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» θα ανεβάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους και τον Προκόπη Αγαθοκλέους στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Ιππόλυτος, γιος του Θησέα και της αμαζόνας Ιππολύτης, είναι πιστός ακόλουθος της θεάς Άρτεμης. Αποστρέφεται τον έρωτα και δεν τιμά την Αφροδίτη. Έτσι η θεά για να τον εκδικηθεί εμπνέει έρωτα στην μητριά του, τη Φαίδρα. Η Τροφός της προσπαθώντας να την βοηθήσει αποκαλύπτει το μυστικό της στον Ιππόλυτο, αφού τον βάλει να ορκιστεί πως δεν θα το πει πουθενά. Αυτός αποχωρεί επιπλήττοντας και βρίζοντας τις γυναίκες. Η Φαίδρα προσπαθώντας να διασώσει την τιμή της κατηγορεί τον Ιππόλυτο πως την ατίμασε. Ο Θησέας τυφλωμένος από οργή καταράζεται το γιο του που τελικά αντικρίζει την μοίρα του.

Οι συντελεστές

Μετάφραση: Φώτης Φωτίου, διασκευή: Νεοκλής Νεοκλέους, Φώτης Φωτίου, σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους, σκηνικά/κοστούμια: Χάρης Καυκαρίδης, Μελίτα Κούτα, μουσική: Νεοκλής Νεοφυτίδης, διδασκαλία Τραγουδιών: Χριστίνα Αργύρη, χορογραφία: Φώτης Νικολάο, κίνηση: Νεοκλής Νεοκλέους, Φώτης Νικολάου, σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης, βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Φωτίου.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):

Κρίστη Παπαδοπούλου (Αφροδίτη), Προκόπης Αγαθοκλέους (Ιππόλυτος), Δημήτρης Αντωνίου (Θεράπων), Άννα Γιαγκιώζη (Τροφός), Νιόβη Χαραλάμπους (Φαίδρα), Γιώργος Κυριάκου (Θησέας), Δημήτρης Αντωνίου, Παναγιώτης Λάρκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ανδρέας Τσέλεπος (Άγγελος), Μαρίνα Μανδρή (Άρτεμις).

Γυναικείος Χορός: Άντρη Αγγελίδου, Νάγια Αναστασιάδου, Άννα Γιαγκιώζη, Μαρίνα Μανδρή, Κρίστη Παπαδοπούλου, Κύνθια Παυλίδου, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους

Ανδρικός Χορός: Δημήτρης Αντωνίου, Παναγιώτης Λάρκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ανδρέας Τσέλεπος.

Παραστάσεις:

Λευκωσία: Τετάρτη 8 Ιουλίου (επίσημη πρώτη), Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’.

Λεμεσός:  Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.

Ελ. Αμμόχωστος: Τετάρτη 22 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας.

Πάφος: Παρασκευή 24 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο.

Λάρνακα: Τετάρτη 29 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας 2015).

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: €17 & €8 (συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, στρατιώτες, μαθητές - με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου).

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77772717.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ