Οι αλλαγές που έρχονται στην παιδεία [μετά και το σούσουρο με τα Νέα Ελληνικά]

Στον διαχωρισμό των απολυτήριων από τις προεισαγωγικές εξετάσεις, από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά, προσανατολίζεται το Υπουργείο Παιδείας.



 


Article featured image
Article featured image

Μέχρι το τέλος Ιουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα ανακοινώσει την πρόταση του  για την διαφοροποίηση ορισμένων πτυχών που συνδέονται με τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

«Από πέρσι Ειδική Επιτροπή εργάζεται για το θέμα της βελτίωσης των διαδικασιών των Παγκυπρίων Εξετάσεων και μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα ανακοινώσουμε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που θα στηριχθεί στις απόψεις αυτής της Επιτροπής για τη διαφοροποίηση ορισμένων πτυχών που συνδέονται με τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Μία από αυτές τις πτυχές αναμένεται να είναι ακριβώς και ο διαχωρισμός των απολυτήριων από τις προεισαγωγικές εξετάσεις, διότι αυτές οι εξετάσεις εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς».

Όσον αφορά το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τα αποτελέσματα, ο κ. Καδής ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ χαμηλές επιδόσεις και την όλη αναστάτωση που προκλήθηκε, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποτάθηκε στη Νομική Υπηρεσία για να διαπιστώσουν αν κατ`εξαίρεση μπορεί να γίνει αναγωγή στους βαθμούς που εξασφάλισαν οι μαθητές και για σκοπούς του απολυτηρίου.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διερεύνηση και θα ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση από τη Νομική Υπηρεσία».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ