Βρέθηκε το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia;

Η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) εξετάζει ένα υπόλειμμα από τμήμα αεροπλάνου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, που ανήκει στη Γαλλία, και βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής.

 


Article featured image
Article featured image

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας, είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν το υπόλειμμα προέρχεται από την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370 που εξαφανίστηκε.

Άλλη πηγή, γνώστης του θέματος, είπε ότι το κομμάτι που ξεβράστηκε στην ακτή είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι από το MH370.

 Σύμφωνα με το Ασόσιεϊτεντ Πρες, ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν αρκετά σίγουροι ότι το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως αυτό της πτήσης MH370, και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, είπε το Ρόιτερς, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.

Εκπρόσωπος της ΒΕΑ είπε ότι το κομμάτι δεν είχε ταυτοποιηθεί, ούτε ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι ανήκε είτε σε Μπόϊνγκ 777 είτε στην πτήση MH370. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα, είπε ότι η υπηρεσία συνεργαζόταν με Μαλαισιανούς και Αυστραλούς συναδέλφους, καθώς και με δικαστικές αρχές.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ