Ο Κύπριος με τα 3 αυτιά!

Ένα τρίτο …αυτί στο χέρι δημιούργησε με μια περίπλοκη εγχείρηση ο κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Stelarc.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Στέλιος Αρκαδίου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει γίνει αρκετά γνωστός στην Αυστραλία μα και ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόσθετο αυτί τοποθετήθηκε με χειρουργείο κάτω από το δέρμα του και μέσα σε διάστημα 6 μηνών και οι ιστοί και τα αγγεία άρχισαν σταδιακά να το ενσωματώνουν στον οργανισμό. Σκοπός του είναι σταδιακά το τρίτο αυτί να μπορέσει και να… ακούσει.

Προς το παρόν δηλώνει «Το αυτί είναι πλέον μέρος του χεριού μου… δεν περιμένω οι άνθρωποι να καταλάβουν την τέχνη που κρύβεται πίσω από αυτό. Το θεωρούν απλά περίεργο, μια εκκεντρικότητα».

Όμως ο Stelarc σκοπεύει στο μέλλον να κάνει άλλη μια επέμβαση για να αποκτήσει το αυτί του και λοβό (θα κάνει μεταμόσχευση ιστών από άλλο μέρος του σώματός του) ενώ μόλις του το επιτρέψουν οι γιατροί θα ενσωματώσει (πάλι με χειρουργική επέμβαση) ένα Wi Fi μικρόφωνο, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι από οποιοδήποτε κομμάτι του πλανήτη να ακούν κάθε στιγμή, ότι ακούει το τρίτο του αυτί.

«Αυτό το αυτί δεν είναι για μένα. Έχω δύο αυτιά που είναι μια χαρά. Θέλω ο κόσμος να ακούει ότι ακούω εγώ όπου και αν βρίσκομαι. Δεν θεωρώ ακόμα ενδιαφέρον το project. Για μένα θα γίνει ενδιαφέρον μόνο όταν ολοκληρωθεί», δήλωσε σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει, ενώ μιλώντας στο CNN αναφέρει «Ως performance artist με συναρπάζει η ιδέα του μετα-ανθρώπου, η ιδέα του cyborg, το τι σημαίνει να μην εξαρτάται πια το σώμα σου από την βιολογία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκκεντρικός Stelarc ασχολείται με το «πάντρεμα» ανθρώπινου σώματος και μηχανών.

Στην πραγματικότητα, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του, εδώ και πολλά χρόνια, ενώ, σήμερα, είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Εναλλακτικών Ανατομιών στο Πανεπιστήμιο Curtin, στη Δυτική Αυστραλία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ