Η CITY προτείνει εκδρομή... στον Κάτω Δρυ

Τι θα έλεγες, αυτό το Σαββατοκύριακο -ή και το επόμενο, εδώ θα κολλήσουμε;- να το περνούσες στον πανέμορφο Κάτω Δρυ;

 


Article featured image
Article featured image

Μια καλή αφορμή...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λατσιών, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, μια εκδρομή στα Λεύκαρα και τον Κάτω Δρυ, η οποία αφορά αποκλειστικά στους νέους και νέες. Περισσότερα για την εκδρομή μπορείς να μάθεις ΕΔΩ.

Πάντως, όποια ηλικία κι αν έχεις, ανεξάρτητα από την πιο πάνω πρόταση, σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού αν δεν καταφέρεις να λάβεις μέρος στην εκδρομή του Δήμου, μπορείς να ετοιμάσεις βαλίτσα, να μπεις στο αμάξι και να ανηφορίσεις με την παρέα σου ως τον Κάτω Δρυ.

Το μικρό και γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας, έχει πολλά να δείξει σε όσους επιλέξουν να το επισκεφτούν.



 

Εργαστήρι μαρμελάδας «JAR»

Αν φτάσεις στο χωριό πρωί-πρωί, με την αυγούλα, σου προτείνουμε να επισκεφτείς το εργαστήρι «JAR» της κυρίας Έλλης, στο οποίο φτιάχνει μαρμελάδες και chutneys.

Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και αν τηλεφωνήσεις στο 96476265 από την προηγούμενη ημέρα, η κυρία Έλλη μπορεί να σου ετοιμάσει και πρόγευμα, έτσι για να έχεις μια καλή αφορμή να δοκιμάσεις τις μαρμελάδες της.



 

Καφενείο

Διπλά από το εργαστήρι «JAR» θα βρεις το ένα και μοναδικό καφενείο του χωριού, στο οποίο μπορείς να κάτσεις, να ξαποστάσεις και να πιείς τον καφέ σου.



 

Ταβέρνα «Πλάτανος»

Το μεσημέρι μπορείς να γευματίσεις στην ταβέρνα «Πλάτανος», η οποία βρίσκεται επίσης στον κεντρικό δρόμο του Κάτω Δρυ. Προσφέρει μαγειρευτά φαγητά όπως λευκαρίτικο ταβά, κουπέπια, ειδή σχάρας, καθώς και μεζέδες. Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ. Αν σκοπεύεις να πας με μεγάλη παρέα, καλύτερα να κάνεις κράτηση από την προηγούμενη μέρα, στο 24342160.



 

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού στεγάζεται σε μια παραδοσιακή οικία του 19ου αιώνα και εκεί θα βρεις όλα τα αντικείμενα που είχαν οι παππούδες μας στα σπίτια τους, καθώς και αυτά που χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες της δουλειάς τους.

Είναι ανοικτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Σαββάτου, από τις 09.30 μέχρι τις 15.00. Η είσοδος είναι στο 1 ευρώ ανά άτομο.



 

Κτήμα Χριστούδια

Το χωριό Κάτω Δρυς διαθέτει επίσης και ένα οινοποιείο, το οποίο ονομάζεται «Κτήμα Χριστούδια». Το οινοποιείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 και προσφέρει όλες τις ώρες, δωρεάν δοκιμή κρασιού και ξενάγηση στους χώρους όπου παρασκευάζεται το κρασί.

Στο χώρο του οινοποιείου, μπορείς επίσης να γευματίσεις είτε με μικρή, είτε με μεγάλη παρέα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις νωρίτερα στο 99813075 για να ετοιμάσουν το μπουφέ, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά, αλλά και γκουρμέ φαγητά.



 

«Μουσείο μέλισσας και κεντήματος» και ξενώνας «Garden Kamara»

Ο κύριος Ιάκωβος Κορνιώτης και η σύζυγός του Έλλη, έφτιαξαν στο χωριό το «Μουσείο μέλισσας και κεντήματος», καθώς και τον παραδοσιακό ξενώνα «Garden Kamara», σε ένα μεγάλο βιολογικό κήπο. Αν βρεθείς στο μουσείο να ξέρεις πως καθημερινά, εκτός Πέμπτης, από τις 10.00 μέχρι τις 16.00, θα υπάρχει άτομο, το οποίο θα σε ξεναγήσει και θα σου μιλήσει τόσο για τη ζωή που είχαν παλαιότερα οι κάτοικοι του χωριού, όσο και για την ιστορία της μελισσοκομίας. Για το μουσείο υπάρχει είσοδος στα 2 ευρώ.

Τα βράδυ, μπορείς να διανυκτερεύσεις στον ξενώνα «Garden Kamara», ο οποίος βρίσκεται μέσα στη φύση και είναι φιλόξενος, παραδοσιακός και γεμάτος με παλιά έπιπλα. Οι τιμές για τον ξενώνα, ξεκινάνε από 75 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99419491.

Εκτός από τον ξενώνα «Garden Kamara», υπάρχουν επίσης ακόμη 3 χώροι που προσφέρονται για διανυκτέρευση στον Κάτω Δρυ.

 

Palatakia Village House- Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99934807

Blue Oak House- Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99680556

Palati House- Οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ το βράδυ. Για κρατήσεις: 99698280





Τα υπέροχα Παλατάκια


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ