«Την 1η του χρόνου γιορτάζουμε τη θνησιμότητα»

Εάν η πράξη της δημιουργίας είναι μια απόπειρα για την αθανασία, τότε η κάθε επέτειος που γιορτάζουμε, είναι η επανάληψη της αποτυχίας μας να τη φτάσουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Έτσι η κάθε γιορτή δεν είναι δημιουργία, αλλά το αντίθετο της- μια αντί-δημιουργία. Γιορτάζουμε τη θνησιμότητα, αναθεωρούμε το παρελθόν και προβάλλουμε στο μέλλον.

Η «Πρώτη του Χρόνου» είναι μια συλλογική αντί-δημιουργία. Δεν χρειάζονται ούτε ηθοποιοί, ούτε κοινό, για τη μετατόπιση του «νέου ξεκινήματος» από την 1η του Γενάρη.

Τραγούδια, χοροί, αντικείμενα, αναπολήσεις και ευχές θα δομήσουν την πραγματική στιγμή μεταξύ του τώρα και του τώρα. Τη συνεχή στιγμή μετάβασης.

Ο Δημήτρης Χειμώνας είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και performance artist. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή East15 του Λονδίνου, όπου ζει και εργάζεται. Τα θεατρικά έργα που σκηνοθέτησε ταξίδεψαν σε από το φεστιβάλ Edinburgh Fringe σε θέατρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νέα Υόρκη.

Έλαβε μέρος στο As One, τη μεγαλύτερη έκθεσης περφόρμανς στην Ευρώπη, με το έργο BIRTHDAY σε επιμέλεια της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Serge Le Borgne και Paula Garcia.

 

ΜΕΡΟΣ Α’ – ΓΙΟΡΤΗ

Το κοινό προσκαλείται στον εορτασμό μιας νέας εποχής στις 6, 7 και 8 του Οκτώβρη ως μέρος του The Yard Residency, στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός στις 20:00 (διάρκεια 70 λεπτά) | Είσοδος 10ευρώ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων στο 99430519

 



 

ΜΕΡΟΣ Β’ – ΠΑΥΣΗ

Μία περφόρμανς μακράς διαρκείας στις 9 του Οκτώβρη ως μέρος του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Περφόρμανς OPEN HOUSE της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Η περφόρμανς θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ηρώων στις 15:00 και θα κινείται μέσα στη πόλη με τα πόδια. Τελικός προορισμός το «Σουσάμι» στις 23:00 (διάρκεια 8 ώρες).

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: OPEN HOUSE INTERNATIONAL FESTIVAL



Συντελεστές

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χειμώνας

Επιμέλεια γεύσεων: Αντρέας Πατσιάς

Μουσική επιμέλεια/ περφόρμερ: Μαριάννα Μιχαήλ

Βίντεο/Φωτογραφία: Άδωνης Αρχοντίδης

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ