Μετά την Toblerone, μειώνουν τις ποσότητες σε Maltesers και Galaxy Counters

Δεν πρόλαβαν να ξεπεράσουν το σοκ οι φανατικοί της σοκολάτας Toblerone, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει το βάρος του προϊόντος (άρα λιγότερη σοκολάτα), ένεκα υψηλού κόστους των πρώτων υλών, μια καινούργια ανακοίνωση έρχεται για να ταρακουνήσει την ηρεμία των απανταχού φίλων των Maltesers αλλά και των Galaxy Counters.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη φορά η κρίση χτύπησε τα αγαπημένα σοκολατάκια μπουκιές της εταιρείας Mars, τα οποία όπως παρατήρησε ένας καταναλωτής, «αδυνάτισαν» κατά 18 γραμμάρια και 14 γραμμάρια αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα οι πολύ αγαπημένες Maltesers από 121gr, έπεσαν στα 103, ενώ οι Galaxy Counters, από 126 γραμμάρια που ήταν το αρχικό τους βάρος μειώθηκε στα 112, 14gr λιγότερη σοκολάτα δηλαδή.

Αυτή η αλλαγή ενώ έχει αρκετό καιρό που εφαρμόστηκε, δεν είχε γίνει αντιληπτή από κανέναν, αφού με γυμνό μάτι οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες, ενώ δεν είχε γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους.

Παρόλα αυτά ο αετομάτης Steve Dresser, ο οποίος στα παρελθόν εργαζόταν ως πωλητής λιανικής, πρόσεξε πώς το σακουλάκι με τις σοκολάτες ανέγραφε διαφορετικά γραμμάρια, από την ετικέτα με την τιμή στο ράφι του supermarket (που προφανώς δεν πρόλαβαν να αλλάξουν).

Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί αυτή του την παρατήρηση στο twitter και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε και πάλι πανικό.

 




 




Η βρετανική εφημερίδα Mirror Online, επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας Mars ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, δηλώνοντας πώς η εταιρεία του έπραξε το ίδιο, όπως και άλλες σοκολατοβιομηχανίες και όχι μόνο, όταν αντιλήφθηκαν πώς το κόστος για την αγορά πρώτων υλών έχει αυξηθεί κατά πολύ.

«Αυτή η τακτική ακολουθείται για να απορροφήσουμε το επιπλέον κόστος στην αγορά πρώτων υλών και να μην μεταφερθεί στον καταναλωτή. Είναι μια δύσκολη απόφαση να μειώσεις το βάρος του προϊόντος σου και κατά συνέπεια την ποσότητα, αλλά επιβάλλεται να γίνει σε κάποια προϊόντα μας, για να συνεχίσουν οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το προϊόν, χωρίς επιπλέον κόστος. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη ποιότητα και γεύση, με υψηλής ποιότητας σοκολάτα».



Στην Κύπρο δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή 

Όπως και με την περίπτωση της Toblerone, οι μειώσεις στις ποσότητες εφαρμόστηκαν μόνο στην παραγωγή που υπάρχει στην Μεγάλη Βρετανία. Εκπρόσωπος της CTC Argosy, που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της «Mars» στην Κύπρο, μας ενημέρωσε μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του πώς στις εισαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων που γίνονται στην Κύπρο, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ούτε στο βάρος, ούτε στην ποιότητα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ