Τέλος στα κουστούμια και τις γραβάτες στους χώρους εργασίας;

Έρευνα της Regus σε 106 χώρες και 40.000 εργαζομένους αποκαλύπτει πώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η παραδοσιακή στολή εργασίας, δηλαδή κουστούμι και γραβάτα, τείνει να φτάσει στο τέλος της.



 


Article featured image
Article featured image

Το 74% των ερωτηθέντων, μάλιστα απάντησε πώς το συγκεκριμένο ντύσιμο θεωρείται πλέον πολύ επίσημο. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα jeans (79%) και τα Τ-shirt (51%) θεωρούνται πια αποδεκτά ως ενδυμασία εργασίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το εύρημα πως στην εργασία από το σπίτι, το 43% δηλώνει πως δουλεύει με τις πιτζάμες, αλλά σύμφωνα με το 82% θα αλλάξει σε κάτι πιο επίσημο αν υπάρχει video-call στο πρόγραμμα της ημέρας. 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει οι απαντήσεις που προέρχονται από την Κύπρο. 

Στο ερώτημα αν το κουστούμι είναι πολύ επίσημο για τον εργασιακό χώρο, το 76% των Κυπρίων ερωτηθέντων απάντησε θετικά, ενώ σχετικά υψηλό είναι και το ποσοστό που θεωρεί αποδεκτό να φορά κανείς σαγιονάρες στο γραφείο (21%). 

Στην ερώτηση αν τα jeanς και τα Τ-shirt είναι αποδεκτά, ένα 79% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά για τα jean και ένα 55% για τα Τ-shirt αντίστοιχα. 

Από την άλλη μεριά ένα 42% θεωρεί πως και τα φούτερ μπορούν να φορεθούν στην εργασία. Σχετικά χαμηλό είναι το ποσοστό των Κυπρίων που απάντησε ότι όταν εργάζεται από το σπίτι φοράει απλά τα εσώρουχα του (27%). Σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό ανεβαίνει, όπως στην Κροατία που φτάνει στο 45% και στην παγωμένη Φινλανδία που φτάνει στο 31%


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ