Παράλληλα, είδες ένα σχέδιο που σου άρεσε και σου έδωσε την αφορμή να κλείσεις ραντεβού με έναν tattoo artist που γνωρίζεις ήδη ή απλά που άκουσες από πολύ κόσμο πως είναι καλός.
Ως εδώ όλα καλά. Υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να πας να τους πεις να σου κτυπήσει το ίδιο ακριβώς; Όχι.
Και από την άλλη, υπάρχει λόγος να πας να σε έναν tattoo artist ο οποίος θα αρκεστεί να κάνει copy-paste ένα σχέδιο που του έδειξες απλώς και μόνο για να έχει υπόψη τι περίπου θέλεις, πληρώνοντάς τον μάλιστα αδρά; Και πάλι όχι. Αν είναι σωστός, θα σου πει ότι ένας καλλιτέχνης δεν αντιγράφει επακριβώς κάτι που θα του δείξει ο πελάτης.
Φυσικά, όπως μας είχε πει παλαιότερα και ένας φίλος tattoo artists, δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν οι tattoo artists, οι tattooist αλλά και οι scratchers. Η επιλογή για το ποιον θα επιλέξεις και πόσο θα τον εμπιστευτείς και θα του αφήσεις την ελευθερία να φτιάξει κάτι τόσο μόνιμο πάνω στο σώμα σου, είναι καθαρά δική σου.
Ως τροφή για σκέψη παραθέτουμε πιο κάτω το επίμαχο post της tattoo artist Gogo Ogdoad, ιδιοκτήτριας του Dotismloom στη Λεμεσό:
«Δεν μου αρέσει να ποστάρω και να ασχολούμαι με αρνητικότητες αλλά, για πολλοστή, φορά βλέπω να κοπιαρεται δουλειά μου από ταττούιστ στην Κύπρο. Εκνευρίζομαι, όχι από εγωισμό για το σχέδιο μου, αντίθετα με κολακεύει που με αντιγράφουν και με κάνει να γελώ, αλλά για τον αντιεπαγγελματισμό και την έλλειψη εφευρετικότητας των «ταττούιστ» σε αυτό το νησί. Ενοχλούμαι όμως γιατί σέβομαι τους πελάτες μου που με αγάπη δημιουργώ κάτι αυθεντικό και μοναδικό για αυτούς και έρχεται ο κάθε άξεστος και το αντιγράφει.
Το είχα πει ξανά, τα τατουάζ δεν είναι μπλουζάκια στη μόδα που αγοράζουμε από το Ζάρα. Τα τατουάζ σας πρέπει να είναι αυθεντικά και να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για εσάς και μόνο εσάς. Γιατί θέλετε να έχετε κάτι απάνω στο δέρμα σας που έχει οποιοσδήποτε άλλος. Άλλο να εμπνευστείτε από ένα τατουάζ και άλλο να θέλετε το ίδιο.
Αν ο ταττούιστ σας δεν ξέρει να δημιουργήσει κάτι αυθεντικό για εσάς, ΠΑΡΕΤΑ-ΠΑΡΕΤΑ-ΠΑΡΕΤΑ».