Αναστενάρηδες στην παραλία του Κουρίου

«Είκοσι περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Κουρίου για να παρακολουθήσουν σεμινάρια του Σάιμον Τρελεσιάν, ο οποίος υποσχόταν να τους μάθει να περπατούν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, χωρίς να καίνε τα πόδια τους, αν κατάφερναν να ελέγξουν ορθά τις δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους».

 


Στις 14 Ιουλίου 1996, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Περιοδικού», η παραλία του Κουρίου γέμισε με αναμμένα κάρβουνα και διάφορους επίδοξους αναστενάρηδες να προσπαθούν να βρουν την εσωτερική τους δύναμη και να περπατήσουν πάνω σε καυτά κάρβουνα, χωρίς να πονέσουν. 

«Τα σεμινάρια του Τρελεσιάν, που είναι κάτοχος μάστερ στον τομέα των υπερφυσικών ικανοτήτων, στηρίζονται στη θεωρία ότι ο ανθρώπινος οργανισμός κρύβει μέσα του ενέργεια η οποία αν δεν ισοζυγιστεί σωστά από το ίδιο το άτομο, τότε δεν θα λειτουργήσει σωστά , με επακόλουθο τις παθολογικές και ψυχολογικές ασθένειες». 

Ο Τερλεσιάν, με διάφορες μεθόδους που είχε αναπτύξει, υποστήριζε πώς μπορεί να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονταν, να ανακαλύψουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και να διώξουν από μέσα τους κάθε φόβο. 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο στην παραλία του Κουρίου αποσκοπούσε στην προετοιμασία όσων ενδιαφέρονταν να περπατήσουν αργότερα στα αναμμένα κάρβουνα και κράτησε εξήντα περίπου λεπτά. 

«Στη συνέχεια και αφού άναψαν τα κάρβουνα για τα καλά, τα άπλωσαν, και κάτω από τους ρυθμικούς ήχους ενός τυμπάνου που κτυπούσε ο ίδιος ο Τρελεσιάν, όσοι προηγουμένως είχαν λάβει μέρος στο σεμινάριο, δοκίμασαν τις ικανότητες τους περπατώντας πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι τολμηροί μαθητές του Τρελεσιάν κατάφεραν τελικά να ελέγξουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και να κάνουν τη φωτιά από τα κάρβουνα να φαίνεται δροσιά». 

Ο Τερλεσιάν, είχε επισκεφθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή για τα σεμινάρια του 9 χώρες, ενώ στην Κύπρο ήταν η δεύτερη φορά που ερχόταν, με το αζημίωτο φυσικά.

 

 


Σχετικα

Εικόνες από το εσωτερικό ξενοδοχείου στην «πόλη-φάντασμα»

Αναγνωρίζετε ποια περιοχή της Κύπρου είναι αυτή;

17 εικόνες από την τουριστική περιοχή της Λεμεσού «στους καλούς τζαιρούς»

Η ιστορία ενός από τα πιο διάσημα συγκροτήματα στον κόσμο ξεκίνησε από την Κύπρο

Το ιστορικό της κρίσης των Ιμίων όπως παρουσιάστηκε στην Κύπρο 23 χρόνια πριν

Η ιστορία της Λάικα, ως ένα από τα εκατ. ζώα που χρησιμοποιούνται ετησίως σε πειράματα των ανθρώπων