Γιατί αυτή η μητέρα επιτρέπει στα παιδιά της να πίνουν αλκοόλ;

Η Βρετανή Shona Sibary, μητέρα τεσσάρων παιδιών, δέχθηκε έντονη κριτική όταν σε πρόσφατη, δημόσια εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε ότι δίνει στα παιδιά της να πιουν αλκοόλ σε ηλικία 13 ετών.

 


Article featured image
Article featured image

Η ίδια θεωρεί ότι «η κατανάλωση αλκοόλ βοηθάει σε μια υπεύθυνη νοοτροπία όσον αφορά στην ποσότητα και το περιβάλλον που πίνουν τα παιδιά».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην καναδέζικη έκδοση της HuffPost

Τα παιδιά, ηλικίας 7,14,16 και 18 μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με συνείδηση για το αλκοόλ και την επιρροή του.

Μάλιστα, υπερασπίζονται τη μητέρα τους. «Δίνω στα παιδιά μου να πιουν μικρή δόση αλκοόλ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και έτσι μαθαίνουν την αντίδραση στο αλκοόλ σε συνδυασμό με το φαγητό. Επομένως, όταν βγαίνουν με τους φίλους τους, γνωρίζουν τα όρια που τους επιτρέπει ο οργανισμός τους στην κατανάλωση του αλκοόλ».

Η μητέρα είπε ότι μεγάλωσε σε μια οικογένεια παρομοίου περιβάλλοντος και ο πατέρας της, της έμαθε σε μικρή ηλικία να φτιάχνει τζιν και τόνικ- ένα «μάθημα» που δίδαξε με τη σειρά της στα παιδιά.

Η γιαγιά των παιδιών ήταν αλκοολική και πέθανε νωρίς, γεγονός που έκανε τη Sibary να θέλει τα παιδιά της να ακολουθήσουν μια υγιή σχέση με το ποτό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το αλκοόλ είναι νόμιμο στα 18 χρόνια, ενώ υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν το αλκοόλ σε νεώτερες ηλικίες αλλά μόνο όταν βρίσκονται στο σπίτι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ένας στους έξι γονείς δίνουν στα παιδιά τους να πιουν αλκοόλ από τα 14 χρόνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ