Στη Λεμεσό επιστρατεύουν drone για να εντοπίζουν περιττώματα

«Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες κι ακτές», προέτρεπε στα mid ‘90s το διαφημιστικό σποτ της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη ρύπανση των θαλασσών και των ακτών από ασυνείδητους παραθεριστές.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία Αρχείου 

 

Ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζαν και σε μερικές περιπτώσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κυπριακές παραλίες είτε στην ακτή από σκουπίδια και απορρίμματα είτε στη θάλασσα από περιττώματα και άλλα απόβλητα.

Μια τέτοια κατάσταση φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι θάλασσες της Λεμεσού, με τους λουόμενους πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια να κάνουν παράπονα για περιπτώσεις έντονης ρύπανσης σε διάφορες κεντρικές παραλίες της πόλης.

Επιδιώκοντας την επίλυση του προβλήματος, ο Δήμος Λεμεσού προχωράει σε αύξηση μέτρων επιτήρησης και πρόληψης της θαλάσσιας ρύπανσης, με έναν πρωτότυπο τρόπο. Έτσι πλέον η θαλάσσια περιοχή της πόλης, θα επιτηρείται όχι μόνο από θαλάσσης, αλλά και από αέρος, με πτητικά μέσα (drone).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, δυο φορές την εβδομάδα σε τακτική βάση και όποτε υπάρχουν συμβάντα εμφανούς ρύπανσης της θάλασσας, διάφορα πτητικά μέσα, όπως επανδρωμένο αμφίβιο ιπτάμενο σκάφος και Drones θα ελέγχουν τη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού και σε περιπτώσεις εντοπισμού εστιών ρύπανσης θα ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς για κατάλληλο χειρισμό και θα παίρνονται άμεσα δείγματα θαλάσσιου νερού τα οποία θα στέλνονται σε εξειδικευμένο χημείο του ΤΕΠΑΚ για περαιτέρω έλεγχο και συμπεράσματα όσο αφορά τις πιθανές πηγές ρύπανσης.

Επίσης καθημερινά, σε διαφορετικές ώρες θα γίνεται εποπτεία και καθαρισμός της θάλασσας από σκάφη του Δήμου Λεμεσού και του Τμήματος Αλιείας και όπου εντοπίζονται περιστατικά ρύπανσης θα ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς για κατάλληλο χειρισμό.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσου

 

 

Το ελληνικό διαφημιστικό σποτ του 1995 που άφησε εποχή


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ