Η Kayla Itsines μιλά για το success story της στη CITY

Η πιο επιτυχημένη fitness entrepreneur στον κόσμο, η Ελληνοαυστραλή Kayla Itsines, την οποία το περιοδικό TIME συμπεριέλαβε το 2016 στη λίστα με τους 30 πιο influential ανθρώπους του Internet, μας έκανε την τιμή αφιερώνοντάς μας λίγο από τον υπερπολύτιμο χρόνο της.

 


Article featured image
Article featured image

Στον χαοτικό κόσμο του internet, το να καταφέρεις να ξεχωρίσεις από τους πολλούς είναι -το λιγότερο- επίτευγμα σπουδαίο. Χρειάζεται όχι απλά να βρεις, αλλά να τελειοποιήσεις και να υλοποιήσεις μια επιχειρηματική ιδέα, ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλες, πρώτος.

Σε μια εποχή που brands και εταιρείες «σφάζονται» στα προφίλ ανθρώπων για ένα post, σε καιρούς που η επιτυχία είναι τόσο εφήμερη όσο και η διάρκεια ενός story, πώς μπορείς να κάνεις τη διαφορά;

Την απάντηση δίνει η πιο επιτυχημένη fitness entrepreneur στον κόσμο, η Ελληνοαυστραλή Kayla Itsines. Απλή στην θεωρία. Κάνεις αυτό που αγαπάς βρίσκοντας το κενό στην αγορά.

Αυτό έκανε και η Itsines. Διαπιστώνοντας πως η πλειοψηφία των ασκήσεων γυμναστικής ήταν φτιαγμένες για το αντρικό σώμα, προσαρμοσμένες στο γυναικείο, κυκλοφόρησε το 2014 τα πρώτα Bikini Body Guides, 28λέπτα προγράμματα γυμναστικής αποκλειστικά για γυναίκες. Η ανταπόκριση, τεράστια. Το ίδιο και η αφοσίωση της Kayla στον σκοπό της, ο οποίος την οδήγησε τον Νοέμβριο του 2015 στην δημιουργία και κυκλοφορία του πρώτο fitness app για γυναίκες, του «Sweat with Kayla» –το σημερινό Sweat. Αυτό ήταν και το κερασάκι στην πολυώροφη τούρτα της επιτυχίας της.

 


Όποιος έχει στο μυαλό του να ξεκινήσει το δικό του brand, τη δική του online επιχείρηση, η συμβουλή μου θα ήταν να ανεβάσει μανίκια, να κάνει υπομονή, να έχει συγκέντρωση και να το αγαπήσει!




 

Πέτυχε το -για πολλούς- ακατόρθωτο, το digital dream. Το 2016, το Sweat ήταν το πιο κερδοφόρο app γυμναστικής παγκοσμίως ενώ την ίδια χρονιά, η Kayla συμπεριλαμβάνεται στους 30 πιο influential ανθρώπους του Internet, στη λίστα του περιοδικού TIME.

Λίγους μήνες πριν, η Apple επέλεξε την Itsines για την διαφήμιση της λειτουργίας του heart rate monitor του Apple Watch. Μετρώντας σήμερα πάνω από 10,5 εκατομμύρια (!) followers στο Instagram η Kayla αφηγείται στη CΙΤΥ, το δικό της success story.

 

Πώς ξεκίνησε η δική σου ιστορία;

Η αγάπη μου για την γυμναστική ξεκίνησε από όταν ήμουν παιδί. Θυμάμαι να τρέχω στην αυλή με τη μικρή μου αδερφή και να παίζουμε μέχρι η μαμά μου να μας φωνάξει για το μεσημεριανό. Στο σχολείο, ήμουν μέλος της ομάδας μπάσκετ και πάντα έκανα προπόνηση όταν έβρισκα χρόνο. Το να είμαι δραστήρια με έκανε να νιώθω φανταστικά. Συνέχισα κάνοντας μαθήματα για να γίνω Personal Trainer, ήθελα αυτήν μου την αγάπη να τη μεταδώσω και σε άλλους και όταν ξεκίνησα ως γυμνάστρια σε ένα women’s-only γυμναστήριο, ήξερα πως αυτό ήθελα να κάνω και πως έπρεπε να το κάνω. Μέχρι και σήμερα, οι πελάτες μου είναι η #1 έμπνευσή μου. Τι καλύτερο από το να βλέπεις την αποφασιστικότητά τους και την ικανότητα τους να υπερπηδούν τα εμπόδια και να μεγαλώνει. Με τιμά που μπορώ να βοηθώ γυναίκες να ξεπερνούν τα προβλήματά τους.

 

Γιατί πιστεύεις πως οι γυναίκες, σε όλο τον πλανήτη, λάτρεψαν τα BBG workouts;

Αντιλήφθηκα νωρίς πως το κενό μεταξύ του τομέα της γυμναστικής και της υγείας ήταν τεράστιο. Δεν υπήρχαν προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για γυναίκες. Υπήρχαν προγράμματα για άντρες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες, αλλά όχι κομμένα-ραμμένα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες, να βρουν θέση στο δικό τους καθημερινό πρόγραμμα. Γι’ αυτό και όταν ο Tobi -σύζυγός μου και CEO της SWEAT- και εγώ κυκλοφορήσαμε το πρώτο BBG e-Book, αυτό βρήκε τρομερή ανταπόκριση. Πολλές γυναίκες ένιωσαν πως ξέρουν τι να κάνουν και πως μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο να δώσεις σωστές πληροφορίες και οδηγίες αλλά και να κάνεις τον άλλον να νιώσει εκπαιδευμένος και δυνατός.

 

 

Υπάρχει κάποια ιστορία, ενός κοριτσιού, μιας γυναίκας, που θες να μοιραστείς μαζί μας;

Ειλικρινά, κάθε ιστορία με συγκινεί. Οι πελάτες και οι followers μου είναι τόσο «γενναιόδωροι» στο να μοιράζονται ιστορίες μαζί μου, για τη ζωή τους, τους αγώνες τους και πως κατάφεραν να βγουν νικητές, που δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο μια.

 

Και μετά ήρθε το «Sweat»!

Το «Sweat with Kayla» ξεκίνησε το 2016, μετά μετονομάστηκε σε «Sweat», αφότου στο πρόγραμμα εντάχθηκαν ακόμη δύο γυμναστές. Ήταν κάτι πρωτοπόρο, καινοτόμο για τους τομείς της υγείας και της γυμναστικής. Όχι μόνο δίνει στις γυναίκες 750 διαφορετικές ασκήσεις, 400 συνταγές και εκπαιδευτικό υλικό, αλλά αποτελεί «σπίτι» για μια μεγάλη κοινότητα, τη μεγαλύτερη fitness online κοινότητα για γυναίκες, που τις βοηθά να μοιράζονται, να μαθαίνουν, να εμπνέουν και να εμπνέονται η μία από την άλλη.

 

Τι σ’ αρέσει να ποστάρεις στο Instagram;

Τρέχω τον λογαριασμό μου στο Instagram και ποστάρω περιεχόμενο το οποίο με ενθουσιάζει και που θα ενθουσιάσει και την κοινότητα. Είμαι ανοικτός άνθρωπος και το μοιράζομαι, θα αναρτήσω φωτογραφίες των σκύλων μου Ace και Junior, της «YiaYia» μου να μου φτιάχνει πρόγευμα…

 




Είμαι ανοικτός άνθρωπος και το μοιράζομαι, θα αναρτήσω φωτογραφίες των σκύλων μου Ace και Junior, της «YiaYia» μου να μου φτιάχνει πρόγευμα…


 

Πολλά κορίτσια αναζητούν πια τη φήμη online. Τι θα τις συμβούλευες;

Ακόμη και όταν το BBG έγινε δημοφιλές, αυτό δεν συνέβη εν μια νυκτί. Χρειάστηκε αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. Με τον Tobi αφιερώσαμε πολύ χρόνο, κάνοντας έρευνα για το τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο προϊόν που θα σου δώσει αποτελέσματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όποιος έχει στο μυαλό του να ξεκινήσει το δικό του brand, τη δική του online επιχείρηση, η συμβουλή μου θα ήταν να ανεβάσετε μανίκια, να κάνετε υπομονή, να έχετε συγκέντρωση και να το αγαπήσετε!

 

Πίστεψες ποτέ πως δε θα τα καταφέρεις;

Είμαι όπως όλοι μας. Είχα πολλές φορές στιγμές αμφιβολίας. Αυτό που με έκανε να συνεχίζω είναι πως ήξερα γιατί το έκανα. Αγαπούσα να βοηθώ τις γυναίκες, να τις υποστηρίζω, είχα και απίστευτη στήριξη από τους δικούς μου. Είναι επιτυχία για μένα το ότι γνωρίζω πως βοηθώ τους γύρω μου.

 

Επιτυχία. Αγάπη. Οικογένεια. Σεβασμός ανά την υφήλιο. Αισθάνεσαι ευτυχισμένη; Σου λείπει κάτι;

Η οικογένεια μου είναι τα πάντα μου, ώστε ναι, νιώθω πλήρης εξ’ αιτίας αυτού. Γεμάτη. Ευλογημένη που μεγάλωσα σ’ ένα τόσο υποστηρικτικό σπίτι. Βοηθώντας τους άλλους με κάνει να βρίσκω την ευτυχία μου, το να γυμνάζω τους πελάτες μου με ολοκληρώνει.

 

 

Είσαι εκ των διασημότερων πρεσβευτών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Τι σε κάνει να νιώθεις Ελληνίδα.

Το να βλέπω τη γιαγιά μου και τον παππού μου κάθε μέρα με γεμίζει αγάπη και περηφάνεια. Είμαι τόσο τυχερή που τους έχω στη ζωή μου, μ’ έχουν μάθει τόσα πολλά! Μέχρι και σήμερα δεν καταλαβαίνουν ακριβώς το τι κάνω, αλλά ξέρω πως η αγάπη τους δεν πηγάζει επειδή είμαι η Kayla Itsines αλλά επειδή είμαι η εγγονή τους. Αυτό βλέπουν, αυτό αγαπούν, αυτό μ’ αρέσει!

 

Ονόμασε 3 πράγματα που πηγάζουν από την καταγωγή σου, που σε κάνουν περήφανη και που θα έπρεπε να κάνουν κάθε κορίτσι περήφανο γι’ αυτήν.

Πρώτον, η οικογένεια. Το γεγονός πως εκεί δίνουμε τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μας. Είναι και θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Δεύτερον, η αγάπη μου για το φαγητό (γέλια) και το ότι μαγειρεύω καλά. Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά και είναι έκφραση αγάπης και φροντίδας. Και τρίτον, η αίσθηση της κοινότητας. Δημιούργησα την BBG κοινότητα γιατί ήθελα όλοι να ξέρουν πως έχουν μια οικογένεια, αγάπη και υποστήριξη, όπου κι αν βρίσκονται. Οι Έλληνες το πετυχαίνουν αυτό, το κάνουν τόσο καλά!

 




Λατρεύω τα γεμιστά, ειδικά αυτά της γιαγιάς!


 

Τι είναι το πιο «greek thing» σε εσένα;

Είμαστε τόσο παραδοσιακοί και… old-school, σχεδόν όλο μας το φαγητό προερχόταν από την πίσω αυλή μας! Φυτεύαμε κανονικά! Τρώμε μαζί, αν γνωρίσουμε νέους ανθρώπους τους φέρνουμε στο σπίτι και τους ταΐζουμε! Κανείς δε φεύγει από το σπίτι μας πεινασμένος! Λατρεύω τα γεμιστά, ειδικά αυτά της γιαγιάς!

 

Eυχαριστούμε την Τζούλια Κολώκα για τη συνδρομή της στην πραγματοποίηση της συνέντευξης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ