15 χριστιανικά comments αγάπης κάτω από την είδηση για το ναό που θέλουν οι Ινδοί στην Κύπρο

Μέρες αγάπης που είναι, ορισμένοι συμπολίτες μας θέλησαν να εκφράσουν με comments στο Facebook τα ιδεώδη της χριστιανοσύνης, με αφορμή τη γέννηση του Χριστού και το συμβολισμό που αυτή εμπεριέχει.0

 


Article featured image
Article featured image

Ένοιωσαν απειλή, μάλλον, καθότι στις 26 Δεκεμβρίου (την επομένη των Χριστουγέννων δηλαδή, πριν καλά καλά προλάβουμε να χωνέψουμε τη γαλοπούλα, να συνέλθουμε από το hangover και να μετρήσουμε τα κέρδη από το πατητό), ο «Φ» ανέβασε ένα άρθρο μέσω του οποίου ενημερωνόμασταν ότι οι Ινδοί που διαμένουν Κύπρο θέλουν τον δικό τους ναό.

Η είδηση δεν περιέχει κρυμμένα μηνύματα, δεν κάνει λόγο για κάτι περίεργο ή απειλητικό…

Ο συντάκτης του άρθρου, αφού μίλησε με τον πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ινδικής Κοινότητας στην Κύπρο, Ναριντέρν Τζιλσί (ή Γιώργο), μάς ενημερώνει απλώς ότι τα μέλη της ινδικής κοινότητας στο νησί, που αριθμούν γύρω στα 12 χιλιάδες άτομα, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τον δικό τους ιδιόκτητο χώρο για τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους (ανήκουν στη θρησκεία των Σιχ).

 



Φωτογραφίες από τελετή Σιχ στη Λάρνακα / Πηγή φωτογραφιών: Larnakaonline



Η είδηση δεν είναι ότι θα ξεκινήσουν να συναθροίζονται κάθε Κυριακή αλλά και στις μεγάλες γιορτές. Αυτό το κάνουν ήδη, αφού σύμφωνα με το άρθρο έχουν διαμορφώσει σε θρησκευτικό τους χώρο μια μεγάλη βιομηχανική αποθήκη στην περιοχή του Δήμου Λειβαδιών, την οποία ενοικιάζουν, τελώντας εκεί σεμνά και ταπεινά τα καθήκοντά τους.

Η είδηση είναι ότι η ινδική κοινότητα αγόρασε ήδη τεμάχιο γης σε περιοχή περιφερειακού δήμου της Λάρνακας, τον οποίον ευελπιστεί ότι θα μετατρέψει σε ναό.

 



Ενημερωτικά, οι Ινδοί υπήκοοι άρχισαν να καταφθάνουν μαζικά στο νησί μας εδώ και 15-20 χρόνια. Κυρίως, απασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ οι γυναίκες ως οικιακές βοηθοί, ως επί το πλείστον για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Επιπλέον, την Κύπρο επιλέγουν κάθε χρόνο για τις σπουδές τους και πολλές δεκάδες νεαροί Ινδοί. Ο κ. Τζιλσί είπε ακόμη ότι δειλά-δειλά, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να διεξάγονται και γάμοι μεταξύ Ε/κ και Ινδών.

Καταλήγοντας το άρθρο, και παρόλο που οι Ινδοί δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, ο κ. Τζιλσί εξέφρασε τις προσωπικές του ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχές νέο έτος προς τον κυπριακό λαό, τονίζοντας ότι οι συμπατριώτες του αισθάνονται ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των Κυπρίων έναντί τους και θεωρούν το νησί μας έναν παραδοσιακό φίλο της χώρας τους.

Αυτό ήταν όλο κι όλο το άρθρο. Και μετά διαβάζεις αυτά (ευτυχώς από ορισμένοι, ευτυχώς δεν είναι πολλοί):

 



*Έλεος πιον μες τούντη χώραν!



 



*Ως γνωστό: Ινδοί = Ινδιάνοι = Μαφιόζοι

 



*Και άλλες πολλές θεωρίες συνομωσίας βάσει των οποίων θέλουν να μας αφανίσουν.

 



*Αποχαιρέτα την την πατρίδα που χάνεις.

 



*Ό,τι μας πουν σιόρ; Εν έχουμε δική μας βούληση;

 



*Εν έχουν να φάσιν τζαι θέλουν μου τζαι ναό...

 



*Περιττό να μας το αναφέρει ο κύριος / η κυρία...

 



*Cash.

 



*Και μια vegan τοποθέτηση!

 



*Δεν είναι αυτός ο λόγος ακριβώς που δικαιούνται να φτιάξουν το ναό τους, αλλά ok...

 



*Έτσι, μια πολυπλθής κοινωνία που σέβεται τους πολίτες της, εκτός από ναούς έχει φυσικά και μπουρδέλα. Ξέρεις εσύ...



*Μια σου, μια μου. Άτε ρε που τζιαμέ!

 



*Τα τζαμιά και τους Βούδες είναι που σιχαίνεται ο Χριστός, yeap!

 



*Δεν ανοίγουμε πρώτα κανένα λεξικό και μετά βλέπουμε;

 



*Τώρα, ερώτηση είναι αυτό ή διαπίστωση; Βάλε Χριστιανέ μου ένα σημείο στίξης να μην σε παρεξηγούμε!

 

 

Καταληκτικά, αντί σχολίου θα σας προτρέψω να κάνετε εικόνα όλους τους πιο πάνω να κάθονται μαζί σε ένα καφενείο και να συζητούν για ένα θέμα. Ένα οποιοδήποτε θέμα… Και τι δεν θα δίναμε να ερχόταν να μας βρει ένα τέτοιο βίντεο!

 



Δες κι αυτό: Ο Taram μάς εξηγεί γιατί φορά τουρμπάνι



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ