Πώς θα ένιωθες αν έβλεπες δύο ερωτευμένους άντρες να περπατάνε στο δρόμο χέρι-χέρι;

Κάνε εικόνα να περπατάς αμέριμνος στο πάρκο με τα παιδιά σου και δίπλα σου δύο γκέι να κρατιούνται χεράκια ή ακόμη χειρότερα να φιλιούνται στο στόμα. Αποκρουστικό;

 


Article featured image
Article featured image

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αφορά την πλειοψηφία, μα σίγουρα μια μεγάλη μερίδα που διαβάζει αυτή τη στιγμή το άρθρο νιώθει περίεργα μόνο και μόνο με την ιδέα του να συναντήσει στο διάβα της ένα γκέι ζευγάρι.

Αυτό το περίεργο συναίσθημα και την αποστροφή σε κάτι που αποτελεί απλώς μία έκφραση αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων προσπάθησε να σχολιάσει και να θίξει το δίκτυο του BBC, με ένα εξαιρετικό διαφημιστικό που δημιούργησε εναντίον της ομοφοβίας.

Ένα οπτικοποιημένο ποίημα, όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, μέσα από το οποίο παρουσιάζεται ένας νεαρός μαζί με τον σύντροφό του να περιγράφει όλα όσα βιώνουν κάθε φορά που αποφασίζουν να βγουν έξω στο δρόμο κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Εξηγεί για τους ψιθύρους και τα βλέμματα αποδοκιμασίας που έχουν στόχο να τον πείσουν να αφήσει το χέρι αυτού που πραγματικά αγαπά.

Ποιος είναι ανειλικρινής; Ο ίδιος και ο αγαπημένος του που έχουν αποφασίσει ποιος είναι δρόμος τους στη ζωή, ξεκάθαρα και έντιμα, χωρίς να υποδύονται κάτι άλλο το πρωί και να είναι κάτι άλλο το βράδυ ή όλων αυτών που ανατριχιάζουν στη θέα δύο ανδρών πιασμένων από το χέρι;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ