Πλούσιο ρετρό αφιέρωμα από την επεισοδιακή συναυλία του Σάκη Ρουβά στην Πράσινη Γραμμή

Ήταν 19 Μαΐου 1997, όταν ο εξαιρετικά δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, πραγματοποιούσε συναυλία στην Πράσινη Γραμμή μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κουτ.

 


Article featured image
Article featured image

Πολύ πριν τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και μόλις 1 χρόνο μετά τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού, η προκλητική κίνηση του Έλληνα τραγουδιστή, ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων ανά το παγκύπριο, προκαλώντας την οργή και το μένος ακόμα και των πιο φανατικών θαυμαστών του.

Μια συναυλία – φωτιά, όπως την χαρακτήριζαν τα Μέσα της εποχής, λοιδορώντας την απόφαση του Σάκη Ρουβά και του τότε μάνατζερ του Ηλία Ψινάκη, να συνεργαστούν με ένα Τούρκο τραγουδιστή για μία τέτοιου ύφους «εκδήλωση επανένωσης».

Δριμύ κατηγορώ σχεδόν από όλη την κοινωνικοπολιτική ζωή τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, έντονες αντιδράσεις οργανωμένων συνόλων με πορείες ενάντια στη διεξαγωγή της συναυλίας και συγκρούσεις, δακρυγόνα και βία αφότου ολοκληρώθηκε η συναυλία.

Αφορμή για να θυμηθούμε το γεγονός, στάθηκε μία σημερινή ανάρτηση της σελίδας «Old Nicosia Revealed» με μια φωτογραφία –προφανώς από κάποιο σημείο της Πράσινης Γραμμής- που δείχνει μια αφίσα από το μακρινό 1997 με τον Σάκη Ρουβά και τον Μπουράκ Κουτ να προωθούν την επικείμενη συναυλία.

 



Ψάχνοντας στο «Περιοδικό» της εποχής, βρήκαμε 3 εκτενή ρεπορτάζ τα οποία περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τα όσα είχαν διαδραματιστεί λίγο πριν και λίγο μετά την περιβόητη συναυλία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ