Πάμε Πρωταρά και τον Σεπτέμβριο [10+1 φανατικοί επισκέπτες θυμούνται και προτείνουν]

Μιας και το καλοκαίρι δεν λέει να μας αφήσει, είπαμε να το εκμεταλλευτούμε για (άλλο) ένα μικρό αφιέρωμα στο ανατολικό άκρο του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλο που οι πλείστοι επέστρεψαν στα γραφεία και στη ρουτίνα, παρόλο που τα σχολεία άνοιξαν, εντούτοις ο καύσωνας μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε συνεχώς την παραλία. Ναι, η διάθεση πολλών από εμάς για δροσιά και χαλάρωση εξακολουθεί να υπάρχει, εξ ου και ρωτήσαμε 10+1 φανατικούς επισκέπτες του Πρωταρά να μας πουν τι ξεχώρισαν από τις εκεί διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι.

Οι δικές τους όμορφες αναμνήσεις μπορεί να μετατραπούν και σε δικές σου ωραίες στιγμές.

Πάντως, αν δεν έχεις κάτι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο, θα σου λέγαμε να ρίξεις μια ματιά πιο κάτω και πού ξέρεις, ίσως συναντηθούμε σε κάποια παραλία. Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί!

 

Κεντρική φωτογραφία: Famagusta News

 

Η συνέχεια της ακτογραμμής της Αμμοχώστου



Φώτο: @chlouk

Όλες οι στιγμές του καλοκαιριού στον Πρωταρά είναι όμορφες. Οι χρυσές του αμμουδιές, η συνέχεια της ακτογραμμής της αγαπημένης μας Αμμοχώστου και το τα καταγάλανα νερά του αποτελούν το ομορφότερο σκηνικό κάθε καλοκαιριού. Ο Πρωταράς δεν είναι διακοπές για μένα. Ο Πρωταράς για μένα είναι ο τόπος μου αφού κατάγομαι από την ευρύτερη περιοχή. Έτσι, κάθε φορά που τον επισκέπτομαι είναι σαν πηγαίνω στο σπίτι μου. Στον Πρωταρά δεν νιώθω τουρίστας ή ξένος ή καλεσμένος, αλλά οικοδεσπότης, όλες τις μέρες του χρόνου.

Μιχάλης Χριστοδούλου

 

 

Ταινία κάτω απ' τα αστέρια

Ενθουσιάστηκα με το θερινό σινεμά που πρόσφερε ο Δήμος Παραλιμνίου στο πλαίσιο του θερινού φεστιβάλ κινηματογράφου. Είναι μια υπέροχη ιδέα που παραπέμπει σε μέρες του παρελθόντος και ξυπνά όμορφες μνήμες. Οικογένειες, ζευγάρια και ηλικιωμένοι με μηδενικό κόστος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες. Προσωπικά παρακολούθησα την αγαπημένη ταινία Mamma Mia και ομολογουμένως ήταν ένα απολαυστικό βράδυ με φόντο τα αστέρια στον ουρανό του Πρωταρά.

Μόνικα Κουρουφέξη

 

 

Το ψάρι και η θέα στο Μάλαμα

Ένα απόγευμα του Ιουλίου, με αυτή τη θέα, ένα απλό γεύμα και μια καλή παρέα για να τα μοιραστείς. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο για να ηρεμήσει η ψυχή του ανθρώπου! Η τοποθεσία είναι στο Kaliφi, στον Πρωταρά, στην παραλία του Καρρά, ή Μάλαμα όπως λέγεται τώρα.

Άντρια Παναγίδου

 

 

Το service στις παραλίες

Φέτος πήγαμε οικογενειακά για διακοπές, τον Αύγουστο στον Πρωταρά, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν το service στις παραλίες της περιοχής. Εγώ προσωπικά ως μητέρα δεν χρειάστηκε πηγαίνοντας στην παραλία να κουβαλώ ούτε παγωνιέρες, ούτε μεγάλες τσάντες με τα απαραίτητα. Στις παραλίες του Πρωταρά υπήρχαν τα πάντα κι έτσι η ζωή μου τις ημέρες των διακοπών ήταν ευκολότερη.

Ευτυχία Αντρέου

 

 

Νυχτερινό μπάνιο υπό το σεληνόφως

Μια από τις ωραιότερες καλοκαιρινές νύχτες που θα θυμάμαι, από τις καλοκαιρινές μας διακοπές φέτος, είναι όταν επιλέξαμε να πάμε για νυχτερινό κολύμπι στη παραλία του Πρωταρά. Ο ουρανός γεμάτος αστέρια, το φεγγάρι στα τρία τέταρτά του να αντανακλά συμμετρικά στο νερό, ο απαλός ήχος της κίνησης του νερού, όλα αυτά έκαναν τη νύχτα ήρεμη και συνάμα μαγική. Ξαπλωμένη στην αμμουδιά με το νερό να σκεπάζει το σώμα μου, ένας αστερίας βρέθηκε ξαφνικά στην παλάμη μου κάνοντας με να θυμηθώ πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να αισθάνεσαι την αρμονία της φύσης γύρω σου.

Χρυσάνθη Κυριάκου

 

 

All day διασκέδαση



Φώτο: Βαγγέλης Φωτίδης

Είμαι κατενθουσιασμένος με το new entry του Πρωταρά, το Nava Seaside, το οποίο ήταν το εξοχικό μου γι’ αυτό το καλοκαίρι. Πέρασα εκεί σχεδόν όλες τις ημέρες της καλοκαιρινής μου άδειας. Πήγαινα από το πρωί εκεί για μπάνιο και έφευγα αργά το βράδυ. Επίσης με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός πως το οδικό δίκτυο στην περιοχή Περνέρα ήταν καλύτερο φέτος, παρά άλλες χρονιές, καθώς φτιάχτηκαν καινούργιοι δρόμοι.

Ανδρέας Παπαϊωάννου

 

 

Η βραδινή βόλτα στον πεζόδρομο

Από τις πιο ωραίες αναμνήσεις που είχα φέτος στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ήταν ένα Σαββατιάτικο μπάνιο στην πανέμορφη παραλία Μακρόνησος, στην Αγία Νάπα. Σε σχέση με τον Πρωταρά, τίποτε δεν συγκρίνεται με πολύ πρωινό μπάνιο στο FigTree, παγωτό στο Napolea και βραδινή βόλτα στον Πεζόδρομο.

Παύλος Μιχαηλίδης

 

 

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Φέτος, ο Πρωταράς ήταν πεντακάθαρος. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η καθαριότητα στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στις παραλίες. Επίσης, φέτος προσφέρθηκαν περισσότερες εκδηλώσεις στην περιοχή.

Δημήτρης Μανουσάκης

 

 

Το ψάρι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Στις παραλίες Αγίας Νάπας και Πρωταρά γεύομαι κάθε χρόνο το καλύτερο ψάρι. Αν δεν πάω έστω και μια φορά μόλις «ανοίξει» ο καιρός, από το πρωί στην περιοχή για μπάνιο και μετά για ψάρι, δεν νιώθω πως ήρθε το καλοκαίρι.

Γεωργία Κωνσταντίνου

 

 

Περπάτημα και μουσικές στον Πεζόδρομο

Εντυπωσιακή, ανανεωτική και πολυδιάστατη η παραμονή μου για 10 μέρες στην περιοχή Παραλίμνι - Πρωταράς - Αγία Νάπα. Μαγευτικά πρασινογάλαζα νερά, φάρμακο για τον αμείλικτο καύσωνα των 40 βαθμών και βάλε, χαλαρωτικό για την ψυχή που ταλαιπωρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ποικιλοτρόπως και αδιαλείπτως… πολλά ενδιαφέροντα (φρέσκα και παλιά) εστιατόρια και bars που σου χαρίζουν γαστρονομικές και πνευματικές απολαύσεις, φώτα, κίνηση, ρυθμός, ζωντάνια, ενέργεια, πάθος και άλλες τόσες συγκινήσεις στις παραλιακές βόλτες, χαμένος στη ροή των χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων…

Κερασάκι στην τούρτα η επίσκεψη στις τόσες πολλές κάβες και «πνευματοπωλεία» με εκλεκτά κρασιά, ρούμια και ότι λογής αποστάγματα γουστάρει ο καθένας, μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου…

Ομορφότερη στιγμή το MOONWALK (μια απολαυστική μουσική περιπλάνηση υπό το ΦΩΣ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου) κατά μήκος του παραλιακού μονοπατιού από χώρο στάθμευσης Fig Tree Bay μέχρι την Περνέρα… Εντυπωσιακά συγκροτήματα, μικρές ομάδες ή και μονάδες νέων κατά κύριο λόγο καλλιτεχνών που μας χάρισαν εύηχες μελωδίες σε ρυθμούς ρεμπέτικους, jazz, βυζαντινούς, ροκ, παραδοσιακούς και ότι άλλο μπορεί ή δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν μη τι άλλο, «ανάγκασε» τους Κύπριους να περπατήσουν, ένα άθλημα όχι και τόσο διαδεδομένο στις μέρες μας…

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ