Εικόνες και βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Με τους νεκρούς να έχουν ανέλθει (προς το παρόν) στους 49, στο διαδίκτυο δημοσιεύεται συνεχώς νέο υλικό από τη στιγμή της επίθεσης.

Εικόνες και βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Με τους νεκρούς να έχουν ανέλθει (προς το παρόν) στους 49, στο διαδίκτυο δημοσιεύεται συνεχώς νέο υλικό από τη στιγμή της επίθεσης.

Article featured image
Article featured image

Στους 49 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από τις δολοφονικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, ενώ περίπου 48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης Κράιστσερτς.

Ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά, που νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας. Η πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η Νέα Ζηλανδία τέθηκε σε ανώτατο επίπεδο συναγερμού. Όπως είπε, οι τέσσερις φερόμενοι δράστες του μακελειού που έχουν συλληφθεί έχουν ακροδεξιές εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι στελέχη της συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς.

download.jpg


«Τέσσερα [πρόσωπα] κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον.

«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

download (1).jpg


Έκανε live μετάδοση στο Facebook την ώρα που πυροβολούσε

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας ένοπλος μπήκε στο τέμενος Μάστζιντ αλ Νουρ περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη της προσευχής και προέβη σε «δεκάδες αν όχι εκατοντάδες γύρους πυροβολισμών», όπως είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Περιέγραψε τον ένοπλο σαν ξανθό, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, κοντό, ενώ φορούσε κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ένα δεύτερο περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε στο τέμενος Λινγουντ Ματστζιντ. Εκεί, αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως είδε έναν άντρα να φεύγει, o οποίος φορούσε ενδυμασία καμουφλάζ και κράνος μοτοσυκλέτας.

TMYS4I56DZDDJPJXHHKZ3337LU.jpg

new-zealand_city4.png

new-zealand_city5.png

new-zealand_city6.png

new-zealand-attack.jpg

new-zealand_city!.png

new-zealand_city.jpg

new-zealand_city2.jpg

new-zealand_city3.jpg

new-zealand_city7.png

new-zealand_city8.png

new-zealand_city9.png

new-zealand_city10.png

Με πληροφορίες από: Twitter, LIFO, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ