Αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας εγγραφή στην εν λόγω πλατφόρμα γνωριμιών, όπως δήλωσε στο Sigmalive ο Ντίνος Παστός, ειδικός σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου.
Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το αντίπαλον του δέος, εννοώντας το Tinder, δεν υπάρχει κάποιος λόγος εξήγησης γιατί οι πολίτες τρίτων χωρών δείχνουν αυτή την ιδιαίτερη προτίμηση στο Badoo.
Ο 35χρονος, που ήδη παραδέχθηκε τον φόνο δύο γυναικών, φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι στο Badoo δίνεις ελάχιστα προσωπικά στοιχεία. Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει λογαριασμό και το μόνο που να εμφανίζει να είναι η φωτογραφία του και ένα όνομα ή ψευδώνυμο. Επίθετο δεν απαιτείται.
Μπορεί κάποιος να δώσει και πολύ περισσότερα στοιχεία εάν επιθυμεί, ωστόσο αυτό δεν κρίνεται αναγκαίο.
Με λιγοστά στοιχεία, λοιπόν, που μάλιστα δεν μπορεί να εξακριβωθεί ότι είναι και πραγματικά, το μόνο που χρειάστηκε ο 35χρονος ήταν να εντοπίσει το θύμα του. Από τη στιγμή που το άλλο πρόσωπο βρισκόταν σε πλατφόρμα γνωριμιών, τότε το μόνο που είχε να κάνει ο δράστης ήταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος, μέσω προσωπικών μηνυμάτων.
Σημειώνεται ότι για να επικοινωνήσουν δύο χρήστες μέσω του Badoo, πρέπει να γίνουν «match» μεταξύ τους, δηλαδή «ν’ ακολουθήσει» ο ένας τον άλλο. Σε περίπτωση που μόνο το ένα πρόσωπο ακολουθήσει ένα άλλο άτομο, τότε η συνομιλία μεταξύ των δύο αυτών ατόμων, είναι αδύνατη.
Μέσω του Badoo μπορείς να ρυθμίσεις την ακτίνα χιλιομέτρων που θέλεις να εντοπίσει η εφαρμογή άτομα που συμμετέχουν στο δίκτυο, την ηλικιακή ομάδα των συντρόφων που ψάχνεις, το φύλο και άλλα.
Καταληκτικά, όπως ανέφερε στο Sigmalive ο κ. Παστός, υπήρξαν και κατά το παρελθόν σοβαρά κρούσματα εγκληματικότητας στην εν λόγω πλατφόρμα στο εξωτερικό, μη αποκλείοντας ακόμα και φαινόμενα παιδεραστίας.