Στ’ αλήθεια σπουδαία... τα λάχανα

Μια νέα εξωτική κουζίνα ανάβει τη σπίθα για στροφή στην καθαρή διατροφή

Στ’ αλήθεια σπουδαία... τα λάχανα

Μια νέα εξωτική κουζίνα ανάβει τη σπίθα για στροφή στην καθαρή διατροφή

Article featured image
Article featured image

Ενώ διανύουμε μέρες νηστείας, μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε λίγο πιο ολιστικά, το ρόλο των ζωτικών προϊόντων και του κρέατος, στη ζωή μας;

Η συνειδητή απόφαση μείωσης κρεατικών προϊόντων και επεξεργασμένων τροφών καθώς και η αύξηση κατανάλωσης φυσικών και φυτικών γευμάτων με περισσότερα λαχανικά και φρούτα, είναι ένα μοντέλο διατροφής στο οποίο ορκίζονται πολλοί γκουρού της ευεξίας, αλλά και πολλοί celebrities.

Κάνει λάθος η Beyonce; Δεν κάνει!

Μεγάλα αστέρια όπως η Beyonce, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio και Miley Cyrus, δηλώνουν πως η στροφή στην χορτοφαγία, τον βιγκανισμό ή την καθαρή διατροφή, έχει αλλάξει για πάντα τη ζωή τους, με πολύ θετικά αποτελέσματα στο σώμα, την επιδερμίδα αλλά και τη διάθεσή τους. Η τάση αυτή, που φαίνεται να ήρθε για να μείνει, έχει αγγίξει ακόμη και επαγγελματίες αθλητές όπως τους πρωταθλητές του τένις Novak Djokovic και Venus Williams.

APS_7377.jpg

Κάτι ξέρουν οι Χαβανέζοι

Όσο απίθανο και αν ακούγεται, ένα μεγάλο μέρος της τάσης αυτής, προέρχεται από τους καλοπερασάκιδες στα νησιά της Χαβάη. Στη Χαβάη, όπως και στην Κύπρο, οι ντόπιοι αγαπούν το καλό φαγητό, τις πλούσιες γεύσεις και την υπόσχεση καλοπέρασης με κάθε τους έξοδο ενώ έχουν καλλιεργήσει μια γνώριμη κουλτούρα γύρω από τη θάλασσα, τον ήλιο, την παρέα και τη φιλοσοφία του ‘work hard, play hard’. Σήμερα, η Χαβάη βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας τάσης «καθαρής» διατροφής, που συνδυάζει τη διασκέδαση με την δημιουργικότητα και τα φρέσκα συστατικά, προσφέροντας στους πάμπολλους οπαδούς της, μια υγιής επιλογή στο πιάτο, χωρίς όμως να θυσιάζει την εκρηκτική γεύση, που είναι αναμφίβολα, τόσο σημαντικό σε καλοφαγάδες σαν και εμάς.

Τα πολλά οφέλη του Poké

Το Poké είναι ο νέος Χαβανέζικος διάδοχος του σούσι και θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές ανερχόμενες τάσεις στο παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι, αφού ικανοποιεί ευχάριστα όλες τις απαιτήσεις των χορτοφάγων, των βίγκαν, των body και health conscious millennials, αλλά και όλους όσους ψάχνουν κάτι νέο, φρέσκο και συναρπαστικό για να εντάξουν στη διατροφή τους.

Πρόκειται για μια πολυσύνθετη επιλογή που σερβίρεται γενναιόδωρα σε μπολ, με βάση το ρύζι, το ωμό ψάρι, τους ξηρούς καρπούς, τα εξωτικά λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα και τις ευφάνταστες σάλτσες. Ένα απλό αλλά πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ αφού παντρεύει χρώμα, γεύση και υφή με απόλυτη ισορροπία, προσφέροντας πολλούς γευστικούς συνδυασμούς που χαρακτηρίζονται από την «ελαφριά» απόλαυση και τα πολλά διατροφικά οφέλη.

Περισσότερη Ενέργεια

Το σώμα εξαντλεί πολύ χρόνο και ενέργεια για να χωνέψει τα ζωτικά προϊόντα και το κρέας, ενώ οι ελαφριές «plant-based» επιλογές είναι πολύ πιο φιλικές στον οργανισμό και αντίθετα με την κοινή αντίληψη, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Περισσότερο ασβέστιο, καλύτερη χώνευση

Το Poké προσφέρει άψογες πηγές καθαρού ασβεστίου όπως τo tofu, τα φασόλια σόγιας και τα αμύγδαλα, ενώ βοηθά και στην καλύτερη χώνευση, αφού οι φυτικές ίνες στα φρούτα και τα λαχανικά, βελτιώνουν και προστατεύουν τη λειτουργία του εντέρου.

Χαμηλότερες θερμίδες, μεγαλύτερη απόλαυση

Μετά από ένα (ή και δύο) Poké bowl, το σώμα αναγνωρίζει πως έχει μόλις απολαύσει κάτι καλό, θρεπτικό αλλά και νόστιμο... και σίγουρα θα σας ευχαριστήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το πιάτο είναι γεμάτο λαχανικά, φρούτα, ψάρι, όσπρια, ρύζι και άλλα φρέσκα συστατικά, έχει σαφώς λιγότερες θερμίδες και προσφέρει το καλύτερο φυσικό καύσιμο για το σώμα.

CH2_7638.jpg


Pokéloha: Χαβανέζικο Σούσι και στην Κύπρο

Δεν σας το κρύβουμε πως στην Κύπρο, αν και αγκαλιάζουμε θερμά τον θεσμό της νηστείας, για μερικούς οι λέξεις χορτοφαγία και βιγκανισμός είναι ακόμη ταμπού. Η τάση όμως του «προσέχω ότι τρώω» δεν περνά απαρατήρητη. Οι χορτοφάγοι, οι βίγκανς και ακόμη και αυτοί που δεν θέλουν να αποκλείσουν τελείως το κρέας από τη ζωή τους, αλλά να αυξήσουν απλά τις καλές διατροφικές τους συνήθειες, έχουν πλέον πολλές επιλογές. Στη Λεμεσό μάλιστα, έχει ανοίξει πρόσφατα ένα φανταστικό εστιατόριο που εξυπηρετεί και ικανοποιεί πέραν των προσδοκιών, τους λάτρες του καλού αλλά και καθαρού φαγητού στην πόλη (και όχι μόνο).

Το Pokéloha είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε foodie, και ιδιαίτερα αυτούς που ψάχνουν μια εναλλακτική, γευστική εμπειρία που αναδεικνύει την πιο παιχνιδιάρικη πτυχή της καλής διατροφής. Το πρώτο poké εστιατόριο της Κύπρου, και μέλος του φημισμένου Ομίλου Columbia Restaurants, σερβίρει χαβανέζικο σούσι με ανάλαφρα συστατικά που δημιουργούν μια πανέμορφη πανδαισία χρωμάτων σε κάθε πιάτο. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς, είναι να επιλέξει ένα signature bowl από το μενού ή να φτιάξει το δικό του με βάση από ρύζι, κινόα ή σαλάτα, και να απολαύσει μοναδικά toppings όπως ωμό σολομό, γαρίδες, τόνο, tofu, κοτόπουλο, edamame, αβοκάντο, χαβιάρι, ινδοκάρυδο, φύκι, παντζάρι, μάνγκο, φυστικοβούτυρο και wasabi.


APS_7408.jpg

Αν θέλετε να χορτάσετε όλα τα καλά της καταπληκτικής κουζίνας του Ειρινικού Ωκεανού, δείτε το ολοκληρωμένο μενού του Pokéloha στο www.poke-loha.com, ακολουθείστε τις σελίδες του στο facebook και στο Instagram (@pokeloha) και επισκεφθείτε το νέο χαβανέζικο εστιατόριο, που ήδη κάνει θραύση σε όλη την Κύπρο, για take away και dine in στο εντυπωσιακό Columbia Plaza, στην οδό Ανδρέα, στη Λεμεσό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ