Στο Τορίνο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Eurovision το 2022

Αυτές είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής.

Article featured image
Article featured image

Η ιταλική πόλη του Τορίνο θα φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο του 2022. 

Το Τορίνο, διεκδίκησε μαζί με άλλες 16 πόλεις τον επόμενο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, και κατάφερε εν τέλει να κερδίσει. Οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός θα διοργανωθούν στο PalaOlimpico την Τρίτη 10/5, Πέμπτη 12/5 και Σάββατο 14/5 του 2022, αντίστοιχα. 

Ο Εκτελεστικός Επιβλέπων της Eurovision, Martin Österdahl, δήλωσε σχετικά: «Το Τορίνο είναι η τέλεια πόλη για να φιλοξενήσει τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Όπως είδαμε κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006, το PalaOlimpico υπερκαλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για να παρουσιαστεί ένα παγκόσμιο event αυτής της κλίμακας και έχουμε εντυπωσιαστεί από τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση της Πόλης του Τορίνο, που θα υποδεχτεί χιλιάδες φανς τον επόμενο Μάιο». 

Αυτός θα είναι ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision στην Ιταλία εδώ και 30 χρόνια. «Μαζί με τον ραδιοτηλεοπτικό οικοδεσπότη Rai, είμαστε αποφασισμένοι να τον κάνουμε ιδιαίτερο», κατέληξε ο Österdahl.

Ο διαγωνισμός επιστρέφει στην Ιταλία μετά τη φετινή, σαρωτική νίκη των Maneskin στο «Ahoy Arena» του Ρότερνταμ με την εκρηκτική περφόρμανς του Damiano που τραγούδησε μία πραγματικά διεθνή επιτυχία, το Zitty e Buoni. 



ΠΗΓΗ: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ