Αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Είναι ο νεότερος και o πρώτος μη λευκός ένοικος στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Reuters

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά και την παραίτηση της δεύτερης διεκδικήτριας της ηγεσίας των Τόρις, Πένυ Μόρντοντ.

Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών θα είναι ο διάδοχος της Λιζ Τρας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και καλείται να επαναφέρει την κανονικότητα σε μία χώρα που βρέθηκε σε πολιτική δίνη το προηγούμενο διάστημα.

Η Μόρντοντ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 100 ψήφους από τους Τόρις, για να οδηγήσει τη διαδικασία σε ψηφοφορία και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κούρσα.

Ο κ. Σουνάκ γίνεται ο τρίτος πρωθυπουργός της χώρας μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και τις επόμενες ώρες θα έχει συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο Γ' προκειμένου να αναλάβει και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Παράλληλα γίνεται ο νεότερος και πρώτος μη λευκός ένοικος στη Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τον Independent.

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της χώρας με μείωση των δαπανών καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας και του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων.



Με πληροφορίες από protothema.gr, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ