Και το 2022 ήταν μία χρονιά που έπαιξε πολύ (το) Pornhub

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2022, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ερωτικών ταινιών παγκοσμίως, δημοσίευσε τις λίστες με τις προτιμήσεις του κοινού για όλη τη χρονιά και, πιστέψτε μας, τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Article featured image
Article featured image


Κάθε τέλος του χρόνου, τα τελευταία εννιά χρόνια, η -ίσως- πιο δημοφιλής πλατφόρμα streaming ερωτικών βίντεο στον κόσμο κάνει τον απολογισμό της, αναδεικνύοντας δεδομένα από τις δισεκατομμύρια επισκέψεις των χρηστών της.

Στη φετινή ανασκόπηση του Pornhub βλέπουμε τα δεδομένα χωρισμένα στις ακόλουθες 10 κατηγορίες: Κορυφαίες αναζητήσεις και πορνοστάρ, επισκεψιμότητα και χρόνος στην ιστοσελίδα, δημοφιλείς κατηγορίες, γκέι αναζητήσεις και πορνοστάρ, άντρες vs γυναίκες, δημογραφικά, συσκευές και τεχνολογία, χαρακτήρες ταινιών και σειρών, αναζητήσεις σχετικές με βιντεοπαιχνίδια και διακοπές και γεγονότα που επηρέασαν την επισκεψιμότητα.


Δείτε τα φετινά δεδομένα:


Οι αναζητήσεις που ξεχώρισαν φέτος

Η πιο ξεχωριστή αναζήτηση της χρονιάς ήταν το «Reality», με τον όρο «real homemade» να αυξήθηκε σε αναζητήσεις κατά 179% παγκοσμίως και 310% στις ΗΠΑ.

Ακολουθούν οι αναζητήσεις σχετικά με το «Gender (φύλο)», «Group Sex (ομαδικό σεξ»), «Outdoors (σε εξωτερικούς χώρους)», «Positions (στάσεις)»,«Feet (πόδια)» και «Femdom».

pornhub-insights-2022-year-in-review-searches-that-defined-the-year_city.png



Οι κορυφαίες αναζητήσεις του 2022

Εκτός από τις αναζητήσεις που ξεχώρισαν, η Pornhub δημοσίευσε και την κατανομή των όρων που αναζητήθηκαν περισσότερο αυτήν τη χρονιά, με παγκόσμια πρώτο, για άλλη μια χρονιά, το «hentai» ακολουθούμενο από το «japanese».

Ο όρος «MILF» έδωσε τη θέση που κατείχε πέρσι στο «λεσβιακό», το οποίο ακολουθείται ολοκληρώνοντας το TOP 5 από τον όρο «pinay (Φιλιππινέζα)».

pornhub-insights-2022-year-in-review-most-searched-for-terms_city.png


Οι πορνοσταρ που αναζητήθηκαν περισσότερο

pornhub-insights-2022-year-in-review-most-searched-pornstars_city.png




Οι ερασιτέχνες των οποίων τα βίντεο προβλήθηκαν περισσότερο

pornhub-insights-2022-year-in-review-most-viewed-amateur-models_city.png



Πόσο χρόνο αφιέρωναν οι επισκέπτες ανά συνεδρία

Το 2022 η μέση διάρκεια επίσκεψης στο Pornhub μειώθηκε κατά 1 δευτερόλεπτο πέφτοντας στα 9 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σημείωσαν αύξηση στη διάρκεια, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν μισού λεπτού περισσότερο στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Οι Καναδοί μπήκαν και βγήκαν κατά 20 δευτερόλεπτα λιγότερα, όπως και οι Φιλιππινέζοι κατά -32 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με τον μέσο όρο τους το 2021.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο χρόνο επίσκεψης είναι η Αίγυπτος, 11 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ενώ τις πιο σύντομες επισκέψεις έκανε το Μεξικό, με 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα – μειώθηκε κατά 31 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με πέρσι.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, πως οι γυναίκες περνούσαν περίπου 6 δευτερόλεπτα περισσότερα από τους άντρες στην ιστοσελίδα.

pornhub-insights-2022-year-in-review-time-spent-per-visit-world_city.png



Πότε βλέπει πορνό ο περισσότερος κόσμος

Σύμφωνα με τη μελέτη του Pornhub, ανά το παγκόσμιο, η Κυριακή είναι η πιο δημοφιλής ημέρα επίσκεψης της ιστοσελίδας, ενώ η Παρασκευή τείνει να έχει τη χαμηλότερη επισκεψιμότητα.

Οι ώρες αιχμής προβολής ερωτικών ταινιών είναι συνήθως από τις 10 μ.μ. έως τη 1 π.μ., αλλά τα σαββατοκύριακα, ο χρόνος προβολής μετατοπίζεται σε πιο πρωινές ώρες.

Η μέρα με τη χαμηλότερη επισκεψιμότητα ήταν συνήθως η Τρίτη στις 5 π.μ., ενώ τα υψηλότερα επίπεδα επισκεψιμότητας σημειώθηκαν τη Δευτέρα στις 23:00.

pornhub-insights-2022-year-in-review-favorite-times-to-visit_city.png



Οι κατηγορίες που ξεχώρισαν

Η προβολή ερωτικών βίντεο που περιείχαν τρανς άτομα παρουσίασαν ευδιάκριτη αύξηση φέτος, αλλά τη μεγαλύτερη από όλες έδειξαν οι κατηγορίες «Lesbian» και «Ebony», οι οποίες ξεπέρασαν το περσινό Νο. 1, την κατηγορία «Japanese».

pornhub-insights-2022-year-in-review-most-viewed-categories_city.png



Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες ανά χώρα

Το Ebony εξακολουθεί να είναι τόσο η #1 κατηγορία στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε μεγάλο μέρος της αφρικανικής ηπείρου. Άλλες δυτικές χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία προτιμούν τα λεσβιακά βίντεο.

Τα Ιαπωνικά είναι η κορυφαία κατηγορία στις περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ασίας, ενώ η Ινδία και οι γύρω χώρες προτιμούν το ινδικό πορνό.

Το Anal βρίσκεται στην κορυφή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το MILF στην κορυφή της λίστας στη Νότια Ασία.

Ζουμάροντας τον χάρτη μπορεί κανείς να δει την Κύπρο να αχνοφαίνεται με το χρώμα λαχανί, το οποίο εκπροσωπεί την κατηγορία «πρωκτικό - anal».

pornhub-insights-2022-year-in-review-most-viewed-categories-world-map_city.png


PornhubGay



Οι κορυφαίες αναζητήσεις γκέι όρων

Γνωστό για τη συμπερίληψή του, το Pornhub αφιέρωσε ξεχωριστά δεδομένα για όσα άτομα αρέσκονται στο να βλέπουν γκέι πορνό.

Αναλύοντας την επισκεψιμότητα των επισκεπτών του PornhubGay, οι στατιστικολόγοι βρήκαν ότι η πιο δημοφιλής αναζήτηση για φέτος ήταν το «hentai» το οποίο ξεπέρασε τόσο το «twink» όσο και το αμφιλεγόμενο βάσει του περικειμένου «straight».

Για πολλές από τις αναζητήσεις που καθόρισαν το 2022, οι στατιστικολόγοι βρήκαν ότι οι ίδιες τάσεις συμβαίνουν στο PornhubGay. Το «Threesome» και οι αναζητήσεις «gangbang» αυξήθηκαν αρκετά, ενώ αναζητήσεις για τρανς «FTM (female to male/γυναίκα σε άνδρα)» άτομα αυξήθηκαν κατά +202% και εντάχθηκαν στις 20 κορυφαίες αναζητήσεις των γκέι πορνό.

pornhub-insights-2022-year-in-review-gay-searches_city.png



Οι κατηγορίες που προβλήθηκαν περισσότερο

Οι δύο κατηγορίες γκέι πορνό με τις περισσότερες προβολές συνέχισαν να είναι οι «Straight Guys» και οι «Black», αλλά τα ομαδικά βίντεο είδαν αύξηση και έγιναν η 3η πιο δημοφιλής κατηγορία, περνώντας τα βίντεο στις κατηγορίες «Twink» και «Daddy». Τα βίντεο Solo Male ανέβηκαν κατά 12 θέσεις, ενώ το «Bareback (ακάποτο)» έπεσε κατά 9 θέσεις.

1-pornhub-insights-2022-year-in-review-gay-categories_city.png



Οι περφόρμερ με τις περισσότερες προβολές

pornhub-insights-2022-year-in-review-gay-most-viewed-performer_city.png


Άνδρες vs Γυναίκες



Κορυφαίες κατηγορίες

Οι Νο.1 αγαπημένες κατηγορίες παρέμειναν οι ίδιες σε σχέση με πέρσι και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, με το «Japanese» να βρίσκεται πρώτο στους άνδρες και το «Lesbian» στις γυναίκες.

pornhub-insights-2022-year-in-review-most-viewed-categories-by-gender_city.png



Ποσοστά γυναικών και ανδρών που επισκέπτονται το Pornhub ανά χώρα

pornhub-insights-2022-year-in-review-proportion-of-female-visitors_city.png



Ηλικίες των επισκεπτών

pornhub-insights-2022-year-in-review-age-demographics_city.png



Για να δείτε αναλυτικά όλα τα δεδομένα του φετινού Pornhub Year in Review πατήστε
ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ