Θέρετρο σε ερημικό νησί στις Μαλδίβες αναζητά έναν ξυπόλητο βιβλιοπώλη

Αν η δουλειά των ονείρων σας περιλαμβάνει πολλά βιβλία, τιρκουάζ νερά, ξανθή άμμο και έναν απέραντο γαλάζιο ουρανό, τότε προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό!

Article featured image
Article featured image


Καταγάλανες παραλίες, ξανθή άμμος… και πολλά βιβλία: Όπως διαβάζουμε στον Guardian, άνοιξαν οι αιτήσεις για την -ίσως- καλύτερη δουλειά στον κόσμο: τη διαχείριση ενός βιβλιοπωλείου σε ένα πολυτελές ερημικό νησί στις Μαλδίβες.

Οι παθιασμένοι λάτρεις των βιβλίων – που είναι ταυτόχρονα περιπετειώδεις, εξωστρεφείς, δημιουργικοί και δεν τους ενοχλεί να περνούν όλη τη μέρα ξυπόλητοι – αναζητούνται για ένα συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, το οποίο ξεκινά τον Οκτώβριο και περιλαμβάνει τη μετακόμιση, για να ζήσουν και να εργαστούν στο απομακρυσμένο νησί Kunfunadhoo στον Ινδικό Ωκεανό.



Μία από τις «υποχρεώσεις» του νέου βιβλιοπώλη είναι να κυκλοφορεί ξυπόλητος, καθώς δεν επιτρέπεται να φορά κανείς παπούτσια στο συγκεκριμένο νησί.

«Η φιλοσοφία του νησιού είναι: όχι παπούτσια, όχι ειδήσεις. Ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να επανασυνδεθούν με τη γη», αναφέρει ο Άλεξ ΜακΚουίν, εκπρόσωπος της Ultimate Library που διαχειρίζεται το βιβλιοπωλείο από κοινού με το θέρετρο Soneva Fushi. Η Ultimate Library σε συνεργασία με το Soneva Fushi, ένα πολυτελές θέρετρο 5 αστέρων στην Ατόλη Μπάα, άνοιξε το πρώτο Pop-Up βιβλιοπωλείο στις Μαλδίβες το 2018, λαμβάνοντας παγκόσμια αναγνώριση.

Οι υπεύθυνοι πίσω από το εγχείρημα επιδιώκουν να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες του νησιού, συνήθως ανθρώπους υψηλών εισοδημάτων, να αποσυνδέονται από τον ψηφιακό κόσμο και να συνδέονται με τη φύση.

24650_Soneva-Jani-Malsa-Maaz_-Barefoot-Bookseller-1024x683.jpg



Ο ΜακΚουίν τόνισε ότι ο βιβλιοπώλης του νησιού θα πρέπει να είναι άτομο με πρωτοβουλία, πρόθυμο να συστήσει τον εαυτό του στους επισκέπτες, παρέχοντάς τους εξατομικευμένες προτάσεις βιβλίων. Ο επιτυχών υποψήφιος θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του βιβλιοπωλείου, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών και της διαχείρισης των αποθεμάτων. «Ο αιτών θα είναι εκεί μόνος του, επομένως θα ‘τρέχει’ σχεδόν μόνος τους το όλο εγχείρημα».

Για τον λόγο αυτό αναζητείται ιδανικά κάποιος με εμπειρία σε βιβλιοπωλεία ή στον τομέα των εκδόσεων.

Η διαμονή παρέχεται δωρεάν και όλα τα γεύματα είναι δωρεάν. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο, πρόσβαση σε σπα και θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις, ενώ το προσωπικό έχει τη δική του ιδιωτική παραλία.

Ο βασικός μισθός είναι 750 δολάρια τον μήνα (περίπου 730 ευρώ), αλλά αναμένεται ότι ο βιβλιοπώλης θα μπορεί να κερδίσει επιπλέον «τέλη υπηρεσιών», προσφέροντας, για παράδειγμα, εργαστήρια ή μαθήματα που σχετίζονται με βιβλία στους επισκέπτες.



Η 27χρονη Τζόρτζι Πόλχιλ, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα εξάμηνο συμβόλαιο βιβλιοπώλη στο νησί, είπε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ως «τουρμποκίνητη Λονδρέζα» ήταν να συνηθίσει στον αργό, χαλαρό ρυθμό της ζωής στο νησί. «Επέστρεψα ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Έμαθα μια εντελώς νέα κουλτούρα. Έκανα φίλους που θα έχω για μια ζωή», ανέφερε.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί σε ένα βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο, αλλά θα ξεκινήσει μια νέα καριέρα στο θέατρο σήμερα, Δευτέρα.

Αυτό σήμαινε προσαρμογή στο να φοράει ξανά παπούτσια – κάτι που όπως είπε, την έκανε να νιώθει περίεργα στην αρχή, καθώς είχε ξεσυνηθίσει «να φοράει οτιδήποτε γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών και τις φτέρνες της».


Απαραίτητες Δεξιότητες & Εμπειρία:

-Άριστη γραπτή και προφορική γνώση της αγγλικής γλώσσας

- Αγάπη για τo διάβασμα και σε βάθος γνώση τόσο της κλασικής όσο και της σύγχρονης λογοτεχνίας

-Απαραίτητη η εμπειρία σε βιβλιοπωλεία/εκδόσεις

-Γνώση διαχείρισης σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και παρακολούθησης τάσεων / trends

- Εμπειρία στη συγγραφή blogs ή ενημερωτικών δελτίων

- Να είστε ομαδικός παίκτης, άτομο με πρωτοβουλία, διασκεδαστικό και δημιουργικό.

Στιγμιότυπο 2022-08-01, 10.18.51 πμ.png



Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα, «για να κάνετε αίτηση, στείλτε το βιογραφικό σας σημείωμα μαζί με μια συνοδευτική επιστολή στον Alex στο barefoot@ultimatelibrary.co.uk. Συμπεριλάβετε σε αυτό 150 λέξεις για ένα βιβλίο που διαβάσατε πρόσφατα». Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι τις 13 Αυγούστου 2022.


Με πληροφορίες από Guardian και barefootbookseller.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ