Το Άμστερνταμ πρωτοτύπησε (και πάλι) με ένα πάρκινγκ ποδηλάτων κάτω από το νερό

Μια καινοτόμα λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της πολλής χρήσης των ποδηλάτων.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Thomas Ricker / The Verge

Είναι γνωστό ότι οι Ολλανδοί έχουν εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους ως ένα οικολογικό, φθηνό και πολλές φορές ευχάριστο μεταφορικό μέσο. Ωστόσο, ένα πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά τη στάθμευση των πολλών πλέον ποδηλάτων.

Με τον ελεύθερο χώρο για μεγάλους χώρους στάθμευσης να είναι περιορισμένος, η πόλη του Άμστερνταμ βρήκε μια ενδιαφέρουσα λύση στο πρόβλημα κατασκευάζοντας τεράστιους υπόγειους χώρους στάθμευσης.

parking-podilata-amsterdam-nero-2_city.jpeg
Φωτογραφία: Thomas Ricker / The Verge



Για να κάνουν την περιοχή γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ πιο προσιτή στους πεζούς, οι αρμόδιοι αποφάσισαν όχι μόνο να τοποθετήσουν τις θέσεις στάθμευσης στο υπέδαφος αλλά και κάτω από το νερό.

parking-podilata-amsterdam-nero-3_city.jpeg
Φωτογραφία: Thomas Ricker / The Verge



Δύο νέες υπόγειες εγκαταστάσεις έχουν τεθεί σε λειτουργία, ενώ ένα τεράστιο έργο κοντά στον σταθμό του μετρό ξεκίνησε πρόσφατα.

Στο τελευταίο, οι ποδηλάτες θα μπορούν να παρκάρουν έως και 7.000 ποδήλατα. Αυτός ο τεράστιος χώρος θα γίνει ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης ποδηλάτων της πόλης, και παρά το γεγονός ότι είναι υποβρύχιος, διαθέτει ένα «φωτεινό και ευάερο» εσωτερικό σχεδιασμό. Οι ποδηλάτες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο χώρο χρησιμοποιώντας κυλιόμενους διαδρόμους.

parking-podilata-amsterdam-nero-4_city.jpeg
Φωτογραφία: Thomas Ricker / The Verge



Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει το προσβάσιμο για το κοινό τμήμα του κατασκευαζόμενου χώρου στάθμευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ