Έφηβος εξαφανίστηκε για έξι μέρες καθώς έπαιζε κρυφτό

Εντοπίστηκε σε άλλη χώρα, μέσα σε ένα κοντέινερ.

Article featured image
Article featured image


Έφηβος εξαφανίστηκε καθώς έπαιζε κρυφτό με φίλους του και εντοπίστηκε έξι μέρες αργότερα, σε άλλη χώρα.

Ο 15χρονος Fahim - έχει γίνει γνωστό μόνο το μικρό του όνομα - από το Μπαγκλαντές κρύφθηκε σε ένα κοντέινερ, κάτι που αποδείχθηκε εξαιρετικά λανθασμένο, γιατί ετοιμάζονταν να το στείλουν στη Μαλαισία.

Καθώς περίμενε να τον βρουν, αποκοιμήθηκε και δεν μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια - αν και δεν είναι βέβαιο πώς θα τον άκουγε κάποιος.

Η περιπέτειά του άρχισε στις 11 Ιανουαρίου και στις 17 του μηνός έφτασε στο λιμάνι Κλανγκ. Δεν είχε καθόλου φαγητό και νερό. Τελικώς εντοπίστηκε όταν ακούστηκαν οι φωνές του μέσα από το κοντέινερ και απελευθερώθηκε.

Πλάνα τον δείχνουν να βγαίνει από το κοντέινερ, αποπροσανατολισμένος και κουρασμένος. Πλην των άλλων, αδυνατούσε και να επικοινωνήσει με τα άτομα που του χάρισαν και πάλι την ελευθερία του.

Αρχικά οι Αρχές υποπτεύθηκαν ότι είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας, Saifuddin Nasution Ismail, επεσήμανε πως «όταν έφτασε το πλοίο και ξεφόρτωσαν το κοντέινερ, οι Αρχές βρήκαν μέσα το αγόρι. Ήταν ο μόνος που βρέθηκε μέσα».

Πλέον, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του επαναπατρισμού του. «Δεν συνδέουμε (σ.σ. το περιστατικό) με εμπορία ανθρώπων, διότι η αρχική έρευνα διαπίστωσε ότι μπήκε στο κοντέινερ, αποκοιμήθηκε και (μεταφέρθηκε) στη Μαλαισία».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ