To Rolling Stone δημοσίευσε τη λίστα με τους 200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών

Ποιοι έλαμψαν διά της απουσίας τους - «Με όλο τον σεβασμό, η απουσία τής αναμφισβήτητα αρτιότερης τεχνικά φωνής όλων των εποχών, συνιστά οριακά προδοσία».

Article featured image
Article featured image


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαίρεση της Σελίν Ντιόν -μεταξύ άλλων- από τη λίστα του ιστορικού μουσικού περιοδικού Rolling Stone με τους 200 πιο σπουδαίους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Η λίστα που δημοσιεύτηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, από την Αρίθα Φράνκλιν έως τη Ροζαλία.



Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι όσοι παρατήρησαν μια ηχηρή απουσία, εκείνη της Σελίν Ντιόν.

«Με όλο τον σεβασμό, η απουσία της Σελίν Ντιόν, της αναμφισβήτητα αρτιότερης τεχνικά φωνής όλων των εποχών, συνιστά οριακά προδοσία», ανέφερε μέσω Twitter ο παραγωγός, Τζέιμι Λαμπέρτ.



Η Καναδή καλλιτέχνις που προσφάτως αποκάλυψε πως πάσχει από τη σπάνια ασθένεια Stiff Person Syndrome (Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου), το οποίο μετατρέπει βαθμιαία τους πάσχοντες σε «αγάλματα», αφού νεκρώνει το μυϊκό σύστημα του σώματος, δεν ήταν ωστόσο, η μόνη που έλειπε από την περίβλεπτη λίστα.


Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων του διεθνούς πενταγράμμου έλειπαν η Νταϊάνα Ρος και ο Στινγκ, Αντρέα Μποτσέλι, Pink, Μαντόνα, Σερ, Νατ Κινγκ Κόουλ, Τόνι Μπένετ, Τζούντι Γκάρλαντ.

Ωστόσο, το περιοδικό μοιάζει να περίμενε τις αντιδράσεις.

«Προτού αρχίσετε να σκρολάρετε (και να σχολιάζετε), έχετε στα υπ' όψιν πως αυτή είναι η λίστα με τους Σπουδαιότερους Τραγουδιστές, όχι τις Σπουδαιότερες Φωνές. Το ταλέντο είναι εντυπωσιακό, η μεγαλοφυΐα υπερβατική», ανέφερε στην εισαγωγή του το περιοδικό.

Το κριτήριο για τον σχηματισμό τής νέας λίστας είναι πιο επιδραστικό, είναι σαν να λέμε ποιοι είναι εκείνοι οι τραγουδιστές που θα μπορούσαν «να ξαναφτιάξουν τον κόσμο, απλώς ανοίγοντας το στόμα τους», συνεχίζει το περιοδικό.

Η προηγούμενη ανάλογη λίστα είχε δημοσιευτεί από το Rolling Stone το 2008 και αφορούσε τους 100 καλύτερους τραγουδιστές. Εκείνη η λίστα είχε σχηματιστεί με ψηφοφορία ανάμεσα σε καλλιτέχνες. Αυτή η νέα διευρυμένη λίστα έχει φτιαχτεί από το προσωπικό του περιοδικού και από σημαντικούς παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας.


Top-10

1. Aretha Franklin

2. Whitney Houston

3. Sam Cooke

4. Billie Holiday

5. Mariah Carey

6. Ray Charles

7. Stevie Wonder

8. Beyoncé

9. Otis Redding

10. Al Green

Με πληροφορίες από lifo.gr και enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ