«Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», ξεστόμισε η Ισραηλινή πρέσβης στο ΗΒ

Τη στιγμή που η Γάζα ματώνει με διεθνείς οργανισμούς να προειδοποιούν ότι το φάντασμα του θανάτου πλανάται πάνω από την περιοχή.

Article featured image
Article featured image

Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, λέει η Ισραηλινή πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ερωτηθείσα από την Kay Burley του Sky News ποια είναι η άποψή της για την ανθρωπιστική κρίση, στην οποία αναφέρονται και διεθνείς Οργανισμοί, η Τζίπι Χοτοβέλι είπε: «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση».

«Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των Ισραηλινών, η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των Παλαιστινίων»
.

«Αυτή είναι η στιγμή που η Χαμάς πρέπει να πληρώσει το τίμημα».

Υποστήριξε ότι η Χαμάς τώρα εμποδίζει τους δικούς της ανθρώπους να μετακινηθούν από την περιοχή και ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν την ευκαιρία να φύγουν από το Ισραήλ.

«Στους ανθρώπους [στο Ισραήλ] δεν δόθηκε η ευκαιρία να είναι ασφαλείς... σφάχτηκαν στα κρεβάτια τους», είπε.



Η κα Χοτοβέλι είπε ότι οικογένειες «καταστράφηκαν», λέγοντας: «[Η Χαμάς] εκτελούσε παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους, πυροβόλησαν τα μωρά και τα αποκεφάλισαν, έβλαψαν έγκυες γυναίκες, βίασαν νεαρές γυναίκες».

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι πράξεις φρικαλεότητας των ισλαμιστών της Χαμάς έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο 40 βρεφών και των αποκεφαλισμό μερικών απ’ αυτών.

Η δημοσιογράφος πίεσε την πρέσβειρα δείχνοντάς της εικόνες που παρουσιάζουν απελπισμένους εκτοπισμένους στη Γάζα, όπου το νερό, τα τρόφιμα και τα καύσιμα είναι ελάχιστα ή έχουν εξαντληθεί.

Η κυρία Χοτοβέλι απάντησε: «Μπορώ να σας ρωτήσω κάτι - είστε μητέρα; Τι θα σκεφτόσασταν αν τα παιδιά σας είχαν εκτελεστεί μπροστά στα μάτια σας;

»Θα περιμένατε από την κυβέρνησή σας να σκεφτεί αυτούς τους Ναζί που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα και μετά να πει “πρώτα από όλα πρέπει να προστατεύσουμε τον εχθρό και μετά να προστατεύσουμε τα παιδιά σας”»;

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπάρχει ένας πόλεμος στη Γάζα που ξεκίνησε η Χαμάς διαπράττοντας μια φρικτή σφαγή», είπε.

«Όταν η Αμερική ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα κατά του ISIS μαζί με τις δυνάμεις του συνασπισμού, περισσότεροι από 100.000 άμαχοι πιάστηκαν στα διασταυρούμενα πυρά. Το Ισραήλ προσπαθεί να το αποτρέψει αυτό».

Είπε ότι το Ισραήλ ήταν «καλύτερο από οποιονδήποτε άλλο στρατό στον κόσμο» και είχε ειδοποιήσει εκ των προτέρων τους πολίτες.

H δημοσιογράφος απάντησε: «Σας ρωτάω για τους αθώους πολίτες που χάνουν τη ζωή τους αυτή τη στιγμή, και τώρα λέτε ότι δεν πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση - πώς μπορείτε να το λέτε αυτό;».

Η κα Χοτοβέλι απάντησε: «Η ανθρωπιστική κρίση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ισραήλ».

Τότε η Μπέρλι ρώτησε: «Λέτε ότι (οι Παλαιστίνιοι) είναι υπάνθρωποι;».

«Όχι, στην πραγματικότητα έκαναν τους Εβραίους υπάνθρωπους, τους αντιμετώπισαν ως υπάνθρωπους», κατέληξε η Ισραηλινή πρέσβειρα.


Με πληροφορίες από Sky News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ