The astronauts wear Prada: Με στολές Prada θα ταξιδέψουν στη Σελήνη οι αστροναύτες

Chic (και) στο διάστημα.

Article featured image
Article featured image

Η NASA σκοπεύει να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη το 2025 με την αποστολή Artemis III και έχει διαλέξει την Axiom Space για να κατασκευάσει τις στολές Extravehicular Activity Services (xEVAS), τις οποίες θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για εργασίες στην επιφάνεια της Σελήνης, εκτός σκάφους.

Τώρα, η Axiom Space ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον πολυτελή ιταλικό οίκο μόδας Prada. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στενά καθ’ όλη της διάρκεια του σχεδιασμού της επόμενης γενιάς διαστημικών στολών, όπως επιβεβαίωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους χθες, Τετάρτη.

pradaasronafuts.png



Σημειώνεται ότι η Artemis III θα είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972, και θα περιλαμβάνει μία γυναίκα ως μέλος του πληρώματος.


Σχεδιαστές και μηχανικοί των δύο εταιρειών θα εργαστούν με στόχο να ετοιμάσουν στολές που θα προστατεύουν τα μέλη της αποστολής «έναντι οποιασδήποτε πρόκλησης στο περιβάλλον του Διαστήματος και της Σελήνης», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες εκδόσεις του κοστουμιού κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο και οι αξιωματούχοι είπαν ότι σχεδιάστηκε για να ταιριάζει τέλεια τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

pradaasronauts.png



«Η τεχνική εξειδίκευση της Prada με τις πρώτες ύλες, οι τεχνικές κατασκευής και τα καινοτόμα σχέδια θα φέρουν εξελιγμένες τεχνολογίες που θα διασφαλίσουν όχι μόνο την άνεση των αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης, αλλά και τις ανθρώπινες παρατηρήσεις οι οποίες απουσιάζουν από τις παραδοσιακές διαστημικές στολές», τόνισε ο Michael Suffredini, CEO της Axiom Space.

«Το διαρκώς προοδευτικό ήθος της Prada για την ανθρωπότητα έχει διευρύνει την επιθυμία μας για περιπέτεια σε ένα νέο όριο: το διάστημα. Είναι τιμή μας που αποτελούμε μέρος αυτής της ιστορικής αποστολής με την Axiom Space», δήλωσε με τη σειρά του ο Lorenzo Bertelli, Διευθυντής marketing της Prada.


Με πληροφορίες από unboxholics, Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ