Ο δημιουργός του «Game of Thrones» αποκάλυψε πόσες σελίδες έγραψε από το «The Winds of Winter»

Απογοητευτική για τους φαν η πρόοδος του George R.R. Martin στο πολυαναμενόμενο βιβλίο.

Article featured image
Article featured image


Ο συγγραφέας του «A Song of Ice and Fire» George R.R. Martin είπε ότι έχει γράψει 1.100 σελίδες του επόμενου βιβλίου «The Winds of Winter», τον ίδιο αριθμό που είχε πει ότι έγραψε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχουν άλλες οκτώ spin-off εκπομπές του «Game of Thrones» εκτός από το «House of the Dragon».

Μιλώντας στο Bangcast, ο Μάρτιν δεν έδωσε πολλές ελπίδες στους θαυμαστές του «Game of Thrones» που ανυπομονούσαν για το «The Winds of Winter», καθώς το μέχρι στιγμής εννέα χρόνια καθυστερημένο μυθιστόρημα δεν έχει δει μεγάλη πρόοδο από πέρυσι, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των σελίδων.



«Το κύριο πράγμα που γράφω, φυσικά, είναι το ίδιο... Μακάρι να μπορούσα να γράψω τόσο γρήγορα όσο ο συγγραφέας του «The Last Kingdom» Μπέρναρντ Κόρνγουελ αλλά έχω καθυστερήσει 12 χρόνια σε αυτό το καταραμένο μυθιστόρημα και... παλεύω με αυτό», είπε ο Μάρτιν.

«Έχω γράψει περίπου 1.100 σελίδες, αλλά έχω ακόμα εκατοντάδες σελίδες να γράψω. Είναι ένα πολύ μεγάλο βιβλίο. Ίσως θα έπρεπε να είχα αρχίσει να γράφω μικρότερα βιβλία όταν ξεκίνησα αυτό, αλλά είναι δύσκολο. Αυτό είναι το κύριο πράγμα που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου ζωής», αναφέρει ο Martin.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο συγγραφέας είχε πει στο «The Late Show» με τον Stephen Colbert ότι είχε γράψει «1.100, 1.200 σελίδες», και ότι του απέμεναν 400 ή 500 πριν ολοκληρωθεί το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο συγγραφέας φαίνεται ότι έχει ακόμα την ίδια δουλειά να κάνει.

Ο Μάρτιν είπε τον Οκτώβριο του 2022 ότι το βιβλίο είχε γραφτεί μέχρι περίπου τα τρία τέταρτα, σημειώνοντας ότι έχει τελειώσει τελείως τις ιστορίες ορισμένων χαρακτήρων, αλλά έχει και άλλες που δουλεύει ακόμα. Η συνολική πρόοδος του «The Winds of Winter» έχει γίνει ένα αστείο στην κοινότητα της μυθοπλασίας, με ακόμη και τον ίδιο τον Martin να το απολαμβάνει περιστασιακά.

Μια εκτιμώμενη περίοδος κυκλοφορίας για το «The Winds of Winter» δόθηκε για πρώτη φορά το 2011 όταν κυκλοφόρησε το προηγούμενο βιβλίο, «A Dance With Dragons», και ο Martin είπε ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί με καλό ρυθμό. Αυτό έθεσε τις προσδοκίες για μια ημερομηνία κυκλοφορίας το 2014, αλλά χρόνο με το χρόνο, και πολλές καθυστερήσεις μετά, ο Martin δεν είναι ακόμα έτοιμος να κυκλοφορήσει την προτελευταία προσθήκη του A Song of Ice and Fire.

Ενώ ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής αφιερώνεται στο «The Winds of Winter», ο Martin συνεργάζεται επίσης με το HBO για να προσαρμόσει περαιτέρω spin-offs του «Game of Thrones» στην μικρή οθόνη. Το «House of the Dragon» ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε, με μια δεύτερη σεζόν να βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, ενώ μια άλλη σειρά που ονομάζεται «Tales of Dunk and Egg» έχει πάρει πράσινο φως.



Με πληροφορίες από ign

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ