Τι δουλειά έχουν οι αλεπούδες στο κέντρο της Λευκωσίας και σε άλλες πόλεις και χωριά;

Παρόλο που είναι νυκτόβια ζώα εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν μέρα μεσημέρι σε καφενεία χωριών.

Article featured image
Article featured image


Παρόλο που οι πόλεις δεν αποτελούν φυσικό περιβάλλον, οι αλεπούδες άρχισαν να τις επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα και για αυτό υπάρχει εξήγηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» του Ράδιο Πρώτο, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Ηλίας Πεκρής ανέφερε συγκεκριμένα πως από τις καταμετρήσεις της Υπηρεσίας Θήρας, έχει διαφανεί ότι ο αριθμός των αλεπούδων έχει αυξηθεί δραματικά. Γι’ αυτό και η Υπηρεσία λαμβάνει καταγγελίες για εμφάνιση αλεπούδων στις πόλεις, ακόμη και στο κέντρο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πεκρή, η αλεπού ως σαρκοβόρο ζώο κινείται εκεί όπου μπορεί να βρει φαγητό, όπως ποντίκια ή φαγητό στα σκουπίδια των σπιτιών, σημειώνοντας ότι ενώ πρόκειται για ζώα που κινούνται συνήθως το βράδυ, έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κυνηγούς, αλεπούδες οι οποίες πάνε μέρα μεσημέρι στα καφενεία χωριών.

Καταληκτικά, ο κ. Πεκρής επέστησε την προσοχή, υποδεικνύοντας ότι η αλεπού δεν είναι θηρεύσιμο είδος, καθώς η θήρευσή της απαγορεύεται διά νόμου, ενώ ως προστατευόμενο είδος, είπε, πρέπει να προστατεύεται και να ελέγχεται μόνο από την Υπηρεσία Θήρας που είναι υπεύθυνη για έλεγχο των αριθμών, όταν αυτοί ξεφεύγουν.




Με πληροφορίες από sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ