Τα ξύλινα μετάλλια δεν αποδείχτηκαν επαρκή για τους χιλιάδες ποδηλάτες που τα έλαβαν

Παρόλο που ήταν πιο φιλικά προς το περιβάλλον, το RideLondon αποφάσισε να επαναφέρει τα μεταλλικά μετάλλια, σε μια πιο βιώσιμη μορφή.

Article featured image
Article featured image


Ένα ελαφρύ ξύλινο μετάλλιο αποδείχθηκε ανεπαρκής ανταμοιβή για τους χιλιάδες ερασιτέχνες ποδηλάτες που ολοκλήρωσαν την εκδήλωση μαζικής συμμετοχής RideLondon πέρυσι, έτσι οι διοργανωτές έχουν υποκύψει στην πίεση και θα επαναφέρουν μεταλλικά μετάλλια.

Τα φιλικά προς το περιβάλλον ξύλινα μετάλλια έχουν γίνει πιο κοινά για αθλητικές εκδηλώσεις και εισήχθησαν για το RideLondon το 2022 εν μέρει για να κάνουν τη διοργάνωση πιο βιώσιμη. Όμως δεν αρέσουν σε όλους.

Όσοι θα τερματίσουν τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, από το κεντρικό Λονδίνο στην ύπαιθρο του Έσεξ και πίσω, θα διακοσμηθούν με μετάλλια από ανακυκλωμένο κράμα ψευδάργυρου.

«Ακούσαμε τα σχόλια από τους αναβάτες και την έντονη προτίμηση για ένα μεταλλικό μετάλλιο», δήλωσε ο Kevin Nash του RideLondon, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε πλέον εντοπίσει έναν τρόπο παραγωγής ενός βιώσιμου μεταλλικού μεταλλίου, το οποίο ανταποκρίνεται στη δέσμευσή μας για τη θέσπιση βιώσιμων πρωτοβουλιών στις εκδηλώσεις μας».

Το κράμα ψευδάργυρου λέγεται ότι είναι πιο ανακυκλώσιμο από τα εναλλακτικά αλουμινίου και τυχόν υπολείμματα θα λιώσουν και θα γίνουν νέα προϊόντα, λένε οι διοργανωτές.

Περίπου 25.000 ποδηλάτες, πολλοί από τους οποίους συγκεντρώνουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση τον επόμενο χρόνο τον Μάιο, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στον κόσμο.


Πηγή: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ