Στην Αγγλία ετοιμάζουν εναέρια λεωφόρο 10 χιλιομέτρων αποκλειστικά για drones

Θα είναι έτοιμη πολύ πιο σύντομα απ’ όσο θα περίμενε κανείς.

Article featured image
Article featured image


Μία εναέρια λεωφόρος πλάτους 10 χιλιομέτρων αποκλειστικά για την κυκλοφορία drones, ετοιμάζεται στην Αγγλία και θα συνδέει το Reading με το Coventry. Βασίζεται σε μία σειρά κεραιών στο έδαφος, οι οποίες θα επικοινωνούν με τα drones, διασφαλίζοντας πως τα drones θα πετούν με επαρκή απόσταση μεταξύ τους. Οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει, με το 1/3 των κεραιών να έχουν ήδη τοποθετηθεί και με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2024.

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν ένα αυτόνομο drone με άνοιγμα φτερών ενός μέτρου και δυνατότητα πτήσης μιάμισης ώρας, το οποίο παρακολουθείται από ένα επίγειο πλήρωμα.

«Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ιατρικών εφοδίων. Μέσα από τις δοκιμές είδαμε πως μπορούμε να μεταφέρουμε δείγματα στα εργαστήρια παθολογίας πολύ πιο γρήγορα από ότι αν χρησιμοποιούσαμε επίγειες οδούς», αναφέρει ο Stephen Farmer από την Altitude Angel.

Τα drones θα πετούν σε υψόμετρο 100 μέτρων για να μην ενοχλούν τα αεροσκάφη. Ένα κέντρο ελέγχου στο κέντρο κάθε πόλης θα εποπτεύει την πορεία των drones και αν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης, τα drones θα αλλάζουν αυτόματα πορεία.


Ποιος ο σκοπός της εναέριας λεωφόρου

Ο σκοπός αυτής της εναέριας λεωφόρου είναι να τοποθετηθούν πολύ έξυπνοι αισθητήρες στο έδαφος. Κοιτούν τον ουρανό, ψάχνοντας για αεροσκάφη και άλλα drones. Όλα τα δεδομένα επεξεργάζονται στο κέντρο ελέγχου και τότε μπορούν να δοθούν οδηγίες στα drones για να αποφύγουν συγκρούσεις, κρατώντας όλο τον κόσμο ασφαλή.

Το project έχει και συνέχεια, με την εναέρια λεωφόρο που συνδέει το Reading με τα Midlands να ξεκινά το επόμενο καλοκαίρι, ενώ θα επεκταθεί και σε νέους προορισμούς σύντομα. Η χρηματοδότηση προέρχεται κυρίως από το κράτος, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα οι αισθητήρες να τοποθετηθούν και σε ήδη υπάρχοντες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ