Εξερεύνησε ακόμη περισσότερες περιοχές της Λεμεσού με το ποδήλατό σου

Από που περνούν οι 10 νέες ποδηλατικές διαδρομές;

Article featured image
Article featured image


Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Σούνι, Ζανακιά, Κυβίδες, Σωτήρα, Ερήμη, Επισκοπή, Άγιος Αβρόσιος, Άγιος Θεράπων, Λόφου και Βουνί.

Το έργο συνεργασίας 19.2.4, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του Τοπικού Προγράμματος Leader, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λεμεσού.

Στο πλαίσιο του έργου η ΕΤΑΛ & ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργάνωσαν, στις 19 Δεκεμβρίου 2023, στο χωριό Λόφου, κατάρτιση για τις τοπικές αρχές, μικρές τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, ξεναγούς και εκπροσώπους των ΜΜΕ, σχετικά με το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών που σχεδιάστηκε στην περιοχή.

10-podilatikes-diadromes-ditiki-lemesos-3_city.jpg



Οι διαδρομές είναι προσβάσιμες μέσω διαδικτύου όπου η πληροφόρηση περιλαμβάνει χάρτη, περιγραφή της διαδρομής, βαθμό δυσκολίας, και άλλα στοιχεία χρήσιμα για τον ποδηλάτη. Επιπρόσθετα, οι διαδρομές θα σηματοδοτηθούν και έχει ήδη τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για στάθμευση και συντήρηση ποδηλάτου (τρόμπα για φούσκωμα λάστιχου, εργαλεία, κα).

Στόχος της κατάρτισης είναι η προβολή και διάδοση του νέου ποδηλατικού δικτύου στις συγκεκριμένες κοινότητες και η αξιοποίησή τους για προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή με το συνεπακόλουθο όφελος για την τοπική οικονομία.

Ευρύτερος στόχος του έργου είναι η ανάδειξη των Κυπριακών τοπίων και της Κυπριακής φύσης, η αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος στον ποδηλατικό τουρισμό, η προσέλκυση ποδηλατικού τουρισμού από την Κύπρο και το εξωτερικό στην περιοχή παρέμβασης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η γνωριμία του ποδηλάτη με κοινότητες της υπαίθρου και η ενίσχυση και εμπλοκή των μικροεπιχειρήσεων της υπαίθρου.

Εμπλεκόμενοι εταίροι στο έργο είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, η εταιρεία «Activate Cyprus» και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού. Το έργο στηρίζεται από τις κοινότητες που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του δικτύου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ