Στη Λεμεσό κάνουν καρναβάλια, στην Πάφο μητροπολιτικές εκλογές

Το κλίμα που επικρατεί στις δύο πόλεις.

Article featured image
Article featured image

Σε αναβρασμό από νωρίς το πρωί βρίσκονται σήμερα Λεμεσός και Πάφος για εκ διαμέτρου αντίθετους λόγους, όμως. Στη μία πόλη ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση και στην άλλη πάνε στις κάλπες (και πάλι) για να εκλέξουν τον 70ο Μητροπολίτη τους.

Στην καρδιά της Λεμεσού

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από τον παραλιακό δρόμο, στα φώτα τροχαίας του Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι και θα καταλήξει στο χώρο στάθμευσης του Μόλου, που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια «Red» Της παρέλασης, στην οποία συμμετέχουν πέραν των πενήντα ομάδων θα προπορεύεται ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού με το εντυπωσιακό του άρμα και τη συνοδεία του. Συμμετέχουν επίσης οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Στις 18.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το μουσικό κέντρο «Πέραμα», στην περιοχή της πλατείας του Μεσαιωνικού κάστρου. Στην εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της γνωστής ομάδας κανταδόρων, Γιώργο Γιωργαλλέτο, θα τραγουδούν οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, παλιοί κανταδόροι.

Η Πάφος εκλέγει σήμερα τον εβδομηκοστό Μητροπολίτη της

Η μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου εκλέγει σήμερα τον εβδομηκοστό Μητροπολίτη της. Η Μητρόπολη Πάφου θεωρείται η πρώτη τη τάξει Μητρόπολη Κύπρου και ο μητροπολιτικός θρόνος έχει χηρέψει από τις 24 Δεκεμβρίου του 2022, όταν ο ως τότε Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου Ιωάννη Χαριλάου ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου ανέρχεται σε 52.164 εκλογείς που έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την 19η Φεβρουαρίου, διαμένουν για ένα τουλάχιστον έτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου, και συμπεριλαμβάνονται στους Εκλογικούς Καταλόγους, εκτός των προσφύγων. Το ψηφοδέλτιο εσωτερικά θα είναι λευκό και ο εκλογέας θα γράψει στο εσωτερικό του ψηφοδελτίου το άτομο της επιλογής του.

Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 10.00 πμ μέχρι τη 1.00 μμ και από τις 2.00 μμ μέχρι τις 5.00 μμ. O Προεδρεύων του Εκλογικού Κέντρου μπορεί, όπως είπε ο κ. Χαριλάου, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, αφού πρώτα ενημερώσει το Γενικό Έφορο Εκλογών, να παρατείνει την ψηφοφορία και πέραν της κανονικής ώρας, αλλά όχι πέραν από η ώρα 6.00 μμ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ