Γυναίκα που θεωρήθηκε νεκρή, ξύπνησε μέσα σε σάκο πτωμάτων στο γραφείο τελετών

Απίστευτο μεν, αληθινό δε.

Article featured image
Article featured image

Ένα απίστευτο μεν, αληθινό δε, περιστατικό σημειώθηκε στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και συγκεκριμένα σε γραφείο τελετών.

Γυναίκα που θεωρήθηκε νεκρή και το σώμα της στάλθηκε στο γραφείο τελετών, βρέθηκε ζωντανή μέσα στη σακούλα που βάζουν τους νεκρούς. Η 66χρονη γυναίκα ξύπνησε μετά από ώρες μέσα στη σακούλα, «αγκομαχώντας για αέρα». Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου.

Το ιστορικό

Η γυναίκα πέρασε τουλάχιστον σχεδόν 40 λεπτά μέσα στη σακούλα. Η 66χρονη βρισκόταν στο κέντρο ειδικής φροντίδας για το Αλτσχάιμερ, «Glen Oaks», και μεταφέρθηκε στο γραφείο τελετών αφού οι νοσηλευτές θεώρησαν ότι ήταν νεκρή.

«Περίπου στις 8:26 π.μ. το προσωπικό του γραφείου τελετών άνοιξε το φερμουάρ της σακούλας και παρατήρησε ότι το στήθος του ανθρώπου που βρισκόταν μέσα κινούνταν και ότι αγκομαχούσε για αέρα», αναφέρεται στην έκθεση.

Το γραφείο τελετών κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο αλλά και τον οργανισμό που ελέγχει τα κέντρα ηλικιωμένων. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι νοσηλευτές μπόρεσαν να καταγράψουν σφυγμό και ρηχή αναπνοή, σύμφωνα με την έκθεση.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα την πήγαν ξανά στο κέντρο όπου νοσηλευόταν αρχικά. Τελικά, δύο ημέρες αργότερα πέθανε περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.



Δεν μπορούσαν να βρουν σφυγμό

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας υπάλληλος του Κέντρου που έλεγξε την ασθενή, δεν μπόρεσε να βρει σφυγμό και παρατήρησε ότι η γυναίκα δεν φαινόταν να αναπνέει.

H ασθενής, η οποία έπασχε από πρώιμη άνοια, άγχος και κατάθλιψη, είχε μεταφερθεί για περίθαλψη στο εν λόγω Κέντρο μόλις έξι ημέρες νωρίτερα. Η έκθεση ανέφερε επίσης, ότι η γυναίκα υπέφερε από μικρές επιληπτικές κρίσεις, εμφάνιζε «μειωμένους» αναπνευστικούς ήχους και έδειξε σημάδια διάστικτου δέρματος τις ημέρες πριν από το περιστατικό.

Ο υπάλληλος που τελείωνε τη 12ωρη βάρδια του, «θεώρησε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει και ειδοποίησε τη νοσοκόμα», σύμφωνα με την έκθεση. Η νοσοκόμα με τη σειρά της είπε ότι έλεγχε τη γυναίκα «κάθε ώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας», για να τής χορηγεί μορφίνη, όπως είχε διαταχθεί, για ανακούφιση.

Η νοσηλεύτρια είπε ότι δεν υπήρχαν ήχοι αναπνοής και ότι έλεγξε επίσης την κοιλιά τής γυναίκας και δεν διαπίστωσε καμία κίνηση, ενώ δεν μπόρεσε να βρει ούτε σφυγμό χρησιμοποιώντας το στηθοσκόπιό της. Εν τέλει, στις 6:30 το πρωί τής 3ης Ιανουαρίου, η γυναίκα «κηρύχθηκε» νεκρή.

Η δομή ακολούθησε την τυπική διαδικασία και κάλεσε την οικογένεια της 66χρονης. Παράλληλα, ένας γιατρός έδωσε εντολή να παραδοθεί η σορός σε γραφείο τελετών.

Μιάμιση ώρα μετά, οι υπάλληλοι του γραφείου έφθασαν στο σημείο και έβαλαν το σώμα της γυναίκας μέσα σε μια υφασμάτινη σακούλα, κλείνοντάς την με φερμουάρ και τοποθετώντας την πάνω σε φορείο. Ο υπεύθυνος κηδειών δήλωσε αργότερα ότι η 66χρονη δεν έδειξε κάποιο σημάδι ζωής κατά τη διαδικασία.

Ωστόσο, λιγότερο από μία ώρα αργότερα, αφού το σώμα της γυναίκας είχε μεταφερθεί στο γραφείο τελετών, ένας υπάλληλος άνοιξε το φερμουάρ της σακούλας και παρατήρησε ότι η 66χρονη πάσχιζε να πάρει αέρα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό που ελέγχει τα ιδρύματα, «η εγκατάσταση απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι έλαβαν αξιοπρεπή μεταχείριση και φροντίδα στο τέλος της ζωής τους».

Στο Κέντρο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ