Ο Αντίνοος Αλμπάνης ξέρει πολύ καλά ότι τον καρκίνο οφείλουμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο ηθοποιός ανάρτησε μια φωτογραφία από τις μέρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αλληλεγγύης (και υπενθύμισης).

Article featured image
Article featured image

Η σημερινή ημέρα έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου και με αφορμή αυτό, ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δική του εμπειρία με αυτήν την ασθένεια, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Με μια φωτογραφία που είχε τραβήξει όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο, ο Αντίνοος Αλμπάνης έστειλε το δικό του δυνατό μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους «που βρίσκονται στον θάλαμο, που νιώθουν τις φλέβες τους να παγώνουν, που κοιτάζουν την κουρτίνα στο διαχωριστικό, που φοβούνται, απελπίζονται και πονάνε μόνοι».


Η ανάρτησή του:

«Ο εγκέφαλός μας έχει έναν μηχανισμό με τον οποίο η μνήμη μειώνει σταδιακά, αλλοιώνει και ξεθωριάζει στον χρόνο τις αναμνήσεις των άσχημων εμπειριών. Μας βοηθάει έτσι να αμβλύνουμε τη συναισθηματική επιρροή που έχουν τα αρνητικά και άσχημα συμβάντα και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτή όμως η μέρα υπάρχει σήμερα για να μας θυμίζει πως κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε γιατί ο καρκίνος είναι εδώ και μέχρι να γίνει για όλους μια χρόνια νόσος και όχι μια καταδίκη οφείλουμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια.

Η σκέψη μου, η καρδιά μου, η ψυχή μου είναι με κάθε μωρό, κάθε παιδί, κάθε ενήλικα, κάθε γιαγιά και παππού, που βρίσκονται στον θάλαμο, που νιώθουν τις φλέβες τους να παγώνουν, που κοιτάζουν την κουρτίνα στο διαχωριστικό, που φοβούνται, απελπίζονται και πονάνε μόνοι.

Ξέρω ο πόνος αυτός δεν μοιράζεται, αλλά μακάρι να μπορούσα να σηκώσω λίγο από τον καθένα. Όλα θα πάνε καλά, όλα θα πάνε καλά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ