Διευθύντρια σχολείου έχασε τη δουλειά της επειδή έδειξε στους μαθητές τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου

Γονείς παραπονέθηκαν για το μάθημα, περιγράφοντας το πασίγνωστο άγαλμα ως «πορνογραφικό περιεχόμενο».

Article featured image
Article featured image


Μια διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα έχασε τη δουλειά της μετά τα παράπονα ενός γονιού ότι η προβολή του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου στην τάξη αποτελεί πορνογραφικό περιεχόμενο.

Ο λόγος για τη Χοπ Καρασκίγια η οποία βρισκόταν στη θέση της διεύθυνσης για λιγότερο από ένα χρόνο και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την παραίτησή της. Όπως η ίδια είπε, ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου, Μπάρνει Μπίσοπ την ενημέρωσε ότι είτε θα πρέπει να παραιτηθεί είτε θα απολυθεί.

Αν και ο Μπίσοπ δεν διευκρίνισε το λόγο της απόλυσης, η ίδια πιστεύει ότι σχετιζόταν με ένα μάθημα για την τέχνη της Αναγέννησης. «Με λυπεί που η θητεία μου εδώ έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο», λέει η Καρασκίγια.

Η πρώην διευθύντρια εξήγησε ότι το σχολείο υποχρεούται από το νόμο να διδάσκει μαθήματα αναγεννησιακής τέχνης σε μαθητές της έκτης τάξης, συνήθως παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών, ως ένα μικρό μέρος του ετήσιου προγράμματος σπουδών.

Ωστόσο, τρεις γονείς παραπονέθηκαν για τις εικόνες που προβλήθηκαν στο μάθημα που περιελάμβανε μια ενότητα για τον «Δαβίδ» που αποτελεί ένα γυμνό άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου.

Το σχολικό συμβούλιο θέσπισε πριν από δύο μήνες έναν κανόνα που απαιτεί την ενημέρωση των γονέων δύο εβδομάδες πριν από τη διδασκαλία οποιασδήποτε «δυνητικά αμφιλεγόμενης» πληροφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν κάποιοι γονείς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το εν λόγω μάθημα ενώ ένας το περιέγραψε ως πορνογραφικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ