Η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν 209 καπνιστές. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν ιατρική υποστήριξη από το NHS, αλλά μόνο οι μισοί είχαν πρόσβαση στην εφαρμογή Quit Sense.
«Διαπιστώσαμε ότι όταν προσφέραμε στους καπνιστές την εφαρμογή Quit Sense, τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων την εγκατέστησαν και τη χρησιμοποίησαν για περίπου έναν μήνα κατά μέσο όρο. Διαπιστώσαμε επίσης ότι τέσσερις φορές περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή έκοψαν το κάπνισμα έξι μήνες αργότερα, σε σχέση με εκείνους που έλαβαν μόνο διαδικτυακή υποστήριξη από το NHS», σημείωσε ο Νότον.
«Η καλύτερη χρήση της τεχνολογίας – παράλληλα με το νέο εθνικό αντικαπνιστικό πρόγραμμα ‘swap to stop’ και τα οικονομικά κίνητρα για τις εγκύους παράλληλα με τη συμπεριφορική υποστήριξη – θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας για απαγόρευση του καπνίσματος έως το 2030 και να μειώσουμε τον αριθμό των ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα και χρειάζονται θεραπεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανία, Νιλ Ο΄ Μπράιαν.
ΠΗΓΗ: Medicalxpress, ΕΡΤ