«Στοιχειωμένος» πίνακας ψάχνει θαρραλέο, νέο ιδιοκτήτη

Αγοράστηκε και επιστράφηκε πίσω δύο φορές μέσα σε μια μέρα.

Article featured image
Article featured image


Ένας φαινομενικά όμορφος πίνακας, που αποτυπώνει την μορφή ενός παιδιού, έχει προκαλέσει τρόμο και ανησυχία στους χρήστες του διαδικτύου, μετά την είδηση πως αγοράστηκε και πουλήθηκε δύο φορές μέσα σε μια ημέρα.

Τα παλαιοπωλεία είναι πραγματικοί θησαυροί, που κρύβουν ένα ευρύ φάσμα γοητευτικών αντικειμένων, πολλά από τα οποία μπορεί να έχουν «ανησυχητική» ιστορία. Ανάμεσά τους, αναμνηστικά πολεμικής περιόδου γεμάτα τρύπες από σφαίρες, αποπνέουν μια απόκοσμη αύρα.

Παρ' όλα αυτά, είναι συχνά τα ανεπαίσθητα τεχνουργήματα που μπορούν να γείρουν τη ζυγαριά της ανατριχίλας προς το άγνωστο. Τέτοια είναι η περίπτωση ενός πίνακα με ένα συνηθισμένο πορτρέτο ενός παιδιού.

Το βλέμμα αυτού του παιδιού, σταθερό σαν σίδερο, παρακολουθεί με τα μάτια του κάθε σας κίνηση, μεταδίδοντας ένα άβολο συναίσθημα.

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο πίνακας αποπνέει έναν αλλόκοτο αέρα. Οι απαλές αποχρώσεις που προορίζονται να μεταδώσουν ζεστασιά, αντίθετα, συμβάλλουν στη συνολική ιδιαιτερότητα της εικόνας. Αρχικά, ο πίνακας πωλούνταν σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα, αγοράστηκε και στη συνέχεια επιστράφηκε αμέσως, ένα γεγονός που θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια απλή περίπτωση εύρεσης του λάθους τόπου για αυτόν.



Ωστόσο, η πλοκή πυκνώνει, καθώς ο πίνακας πωλήθηκε ξανά, μόνο και μόνο για να επιστραφεί και πάλι, αυτή τη φορά με μια ιστορία που κυκλοφορεί σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Ο πίνακας έχει τώρα επανεμφανιστεί στην αγορά, συνοδευόμενος από ένα ενδιαφέρον σημείωμα που κοσμεί την πρόσοψή του: «Επέστρεψε!!! Πουλήθηκε δύο φορές και επέστρεψε δύο φορές. Είσαι αρκετά γενναίος;».


Με πληροφορίες από gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ