«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν περιπτώσεις τρανς ατόμων, αλλά φοβάμαι ότι είναι επίσης μια μόδα»

Ο Άλις Κούπερ εκφράζει την άποψή του για τον αυτοπροσδιορισμό φύλου και πιστεύει πως μπερδεύονται τα παιδιά.

Article featured image
Article featured image


Εντός της εβδομάδας το Stereogum δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον θρύλο της μουσικής Άλις Κούπερ και μεταξύ των ερωτήσεων, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να ρωτήσει τον πρωτοπόρο (για την εποχή του) καλλιτέχνη την άποψή του για την ταυτότητα φύλου.

Ο συντάκτης αναφέρει στο κείμενό του πως σε μια συνέντευξη το 1974, ο Άλις Κούπερ είχε δώσει μερικές πραγματικά προοδευτικές απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητα και το φύλο. Συγκεκριμένα είχε πει πως «στο μέλλον, όλοι θα είναι αμφιφυλόφιλοι» και προσδιόρισε με ακρίβεια την πανσεξουαλικότητα, μεταξύ άλλων. Είπε επίσης πως «πολλοί άντρες που κάνουν παραστάσεις φορούν μακιγιάζ – αυτή είναι μια θεατρική παράδοση, δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλικότητα».

Συνεχίζοντας, ο συντάκτης ανέφερε πως πρόσφατα, ορισμένοι από τους συνομήλικους με τον Άλις Κούπερ ροκάδες έκαναν σχόλια για την ταυτότητα φύλου, με τον Paul Stanley και τον Dee Snider να αποκαλούν τη περίθαλψη για την ταυτότητα φύλου στα παιδιά μια «θλιβερή και επικίνδυνη μόδα».

Βασισμένος στις πιο πάνω δηλώσεις, ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον Άλις Κούπερ να μοιραστεί μαζί του τις σκέψεις του σχετικά με τα όσα είπαν οι συνομήλικοί.


Τα σχόλια του Άλις Κούπερ σχετικά με την ταυτότητα φύλου

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν περιπτώσεις τρανς ατόμων, αλλά φοβάμαι ότι είναι επίσης μια μόδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άλις Κούπερ.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι αυτό ακριβώς, επειδή θέλουν να είναι αυτό. Το βρίσκω λάθος όταν έχεις ένα εξάχρονο παιδί που δεν έχει ιδέα. Θέλει απλώς να παίξει και το μπερδεύεις λέγοντάς του: "Ναι, είσαι αγόρι, αλλά θα μπορούσες να γίνεις κορίτσι, αν θέλεις να γίνεις"».

Ο ροκ σταρ συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι τόσο μπερδεμένο για ένα παιδί. Είναι μπερδεμένο ακόμη και για έναν έφηβο. Εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους και όμως αυτό συμβαίνει, λέγοντας: "Ναι, αλλά μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Μπορείς να είσαι μια γάτα αν θέλεις να είσαι". Είναι τόσο παράλογο».

«Το όλο θέμα της woke κουλτούρας... Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα. Ποιος φτιάχνει τους κανόνες;» συνέχισε. «Υπάρχει ένα κτίριο κάπου στη Νέα Υόρκη όπου οι άνθρωποι κάθονται κάθε μέρα και λένε: "Εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε ‘μητέρα’ πλέον. Πρέπει να πούμε ‘το άτομο που γεννά’". Ποιο είναι αυτό το άτομο που φτιάχνει αυτούς τους κανόνες; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν το σχολιάζω. Είμαι λογικός γι' αυτό», τόνισε.


«Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι αγόρι»

Ο Άλις Κούπερ υπερασπίστηκε σθεναρά στη συνέντευξη τη δική του άποψη για τη ταυτότητα φύλου, υποστηρίζοντας πως τα γεννητικά όργανα καθορίζουν το φύλο.

«Λέω λοιπόν να αφήσουμε κάποιον τουλάχιστον να συνειδητοποιήσει σεξουαλικά ποιος είναι πριν αρχίσει να σκέφτεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι», πρόσθεσε ο Άλις Κούπερ. «Πολλές φορές, το βλέπω με αυτόν τον τρόπο, με τον λογικό τρόπο: Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι αγόρι. Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι κορίτσι. Εντάξει, είναι γεγονός. Τώρα, η διαφορά είναι ότι θέλεις να είσαι ένα θηλυκό. Εντάξει, αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις αργότερα, αν το θέλεις. Αλλά δεν είσαι άντρας που γεννήθηκε θηλυκό».

Μπορώ να δω κάποιον να εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση. Ένας άντρας μπορεί να μπει στις γυναικείες τουαλέτες ανά πάσα στιγμή και απλά να πει, "απλώς νιώθω σαν να είμαι γυναίκα σήμερα" και να περνάει τέλεια εκεί. Απλώς εκμεταλλεύεται την κατάσταση. Λοιπόν, αυτό θα συμβεί. Κάποιος θα πέσει θύμα βιασμού και ο τύπος θα πει: «Ένιωσα σαν κορίτσι εκείνη τη μέρα και μετά ένιωσα σαν άντρας». Πού τραβάς τη διαχωριστική γραμμή;




Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, stereogum

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ