Αστακός αξίας 200 ευρώ «τη γλύτωσε» λόγω ευαίσθητης τουρίστριας

Δεν ήταν μόνο ο πιο τυχερός αλλά και ο βαρύτερος στη δεξαμενή με τους υπόλοιπους αστακούς.

Article featured image
Article featured image


Στο πολυτελές εστιατόριο «Gente di Mare» στη Σαρδηνία οι αστακοί σερβίρονται συνήθως «ala Catalana», δηλαδή με σπαγκέτι.

Ο αστακός βράζεται ζωντανός και στη συνέχεια ο σεφ τον περιχύνει με σάλτσα από ντομάτες, κρεμμύδια, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Αλλά ένας αστακός, από εκείνους που περιείχε μια δεξαμενή δίπλα στην είσοδο του ρεστοράν, στάθηκε τυχερός, αφού τον έπιασε το μάτι μιας Ελβετίδας τουρίστριας, που πλήρωσε 200 ευρώ για να της τον φέρουν στο τραπέζι της, σώο και αβλαβή.

«Η κυρία ήρθε στο εστιατόριό μας και αμέσως της έκανε εντύπωση η δεξαμενή που έχουμε στην είσοδο. Με ρώτησε αν μπορεί να απελευθερώσει τον αστακό και να τον ρίξει στη θάλασσα. Αρχικά νόμισα ότι αστειευόταν, αλλά μετά κατάλαβα ότι το εννοούσε και της είπα “κανένα πρόβλημα”», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αντόνιο Φαζολίνο στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ο Φαζολίνο πήρε τον αστακό, τον ζύγισε στην κουζίνα και επέστρεψε στο τραπέζι της τουρίστριας λέγοντας ότι στοιχίζει 200 ευρώ και εκείνη συμφώνησε. Μάλιστα προτίμησε η ίδια να απελευθερώσει τον αστακό κι όχι κάποιο μέλος του προσωπικού του ρεστοράν.



Πράγματι πήγε στην προβλήτα και όπως φαίνεται στο βίντεο που τράβηξε ο άνδρας της, χάιδεψε τον αστακό και του ψέλλισε λίγα λόγια, προτού τον απελευθερώσει στα νερά του κόλπου Αράντσι στη βόρεια Σαρδηνία.

«Ήθελε να κάνει μια καλή πράξη», είπε για την Ελβετίδα τουρίστρια ο Φαζολίνο. «Έδειχνε πολύ συγκινημένη και στη συνέχεια με αγκάλιασε».

Ο αστακός δεν ήταν μόνον ο πιο τυχερός, αλλά και ο βαρύτερος στη δεξαμενή του εστιατορίου, λόγος για τον οποίο το ζευγάρι πλήρωσε υψηλό τίμημα για την απελευθέρωσή του.

Δεν έγινε γνωστό αν ο αστακός επιβίωσε ή αν αλιεύτηκε ξανά και κατέληξε σε κάποιο πιάτο.



Με πληροφορίες από iefrimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ