Οι γυναίκες στο TikTok ανακάλυψαν πόσο συχνά σκέφτονται οι άνδρες (τους) τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Πώς ξεκίνησε η τάση και μια πιθανή εξήγηση.

Article featured image
Article featured image


Άνδρες, αν σας απασχολεί συνεχώς η περίοδος 27 π.Χ. έως 476 μ.Χ., τότε δεν είστε οι μόνοι, καθώς οι γυναίκες ανακαλύπτουν πόσο συχνά οι σύντροφοί τους σκέφτονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Μπορεί να είναι ένα ελαφρώς περίεργο σημείο της ιστορίας για να εμφανίζεται συνεχώς στο μυαλό σας από καιρό σε καιρό
- αλλά φαίνεται ότι ένα σωρό άντρες δεν μπορούν να αντισταθούν στη σκέψη της εποχής των μονομάχων, των αυτοκρατόρων και της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Η τάση έχει γίνει viral στο TikTok με πολλές γυναίκες να αποκαλύπτουν πόσο πολύ σκέφτονται οι σύντροφοί τους τον Ιούλιο Καίσαρα και τους συντρόφους του.

@hannahkbrown Never once do I think of such things. How is this real?! #romanempire ♬ original sound - Hannah Brown



Παραδόξως, η όλη συζήτηση ξεκίνησε στο Instagram, όταν ο Gaius Flavius δημοσίευσε ένα βίντεο στους 100.000 ακολούθους του με μια λεζάντα στην οθόνη που έγραφε: «Κυρίες μου, πολλές από εσάς δεν συνειδητοποιείτε πόσο συχνά οι άνδρες σκέφτονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία».

Το κείμενο συνέχισε: «Ρωτήστε τον σύζυγο/φίλο/πατέρα/αδελφό σας - θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις τους».



Ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η ερώτηση στο TikTok με το hashtag #romanempire να συγκεντρώνει εκατομμύρια και εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα.

Η μορφή των βίντεο ακολουθεί συνήθως μια γυναίκα που ρωτάει τον σύντροφό της: «Πόσο συχνά σκέφτεσαι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;» με τις απαντήσεις τους να κυμαίνονται από «μία φορά την εβδομάδα», «μάλλον κάθε δύο μέρες» έως και «κάθε μέρα».

@ambarrail This trend is incredible. Some of the best ones #romanempire #romanempirecompilation ♬ original sound - ambarrai



Η τάση έχει προκαλέσει πλήρη φρενίτιδα στο διαδίκτυο, με πολλούς να σπεύδουν στα σχόλια των ξεκαρδιστικών βίντεο για να μοιραστούν τις αντιδράσεις τους.

Μια χρήστης του TikTok έγραψε: «Είχα ξεχάσει ότι υπήρχε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μέχρι που συνέβη αυτή η τάση».

Μια δεύτερη έγραψε: «Κυριολεκτικά δεν ξανασκέφτηκα ποτέ τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αφού έμαθα γι' αυτήν στο μάθημα της ιστορίας όταν ήμουν παιδί».

«Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι έχουν υπογράψει μια σιωπηρή συμφωνία για να μας πειράζουν», αστειεύτηκε μια τρίτη.



Υπάρχει εξήγηση;

Η τάση έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που ένας τύπος, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο @themasculineedge, προσέφερε ακόμη και τις θεωρίες του για να εξηγήσει την περίεργη αλλά παρ' όλα αυτά συναρπαστική τάση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ανέβασε την αναλυτική παρουσίαση στο TikTok με τη λεζάντα: «Η τάση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εξηγείται από την οπτική γωνία ενός άνδρα».

@themasculineedge Roman Empire trend expalined from a man’s perspective. #romanempire #trend ♬ original sound - The Masculine Edge ⚔️



«Οι άνδρες έχουν από τη φύση τους την ανάγκη να κατακτήσουν», είπε. «Πάντα θέλαμε και πάντα θα θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Είμαστε περιπετειώδεις. Το έχουμε ανάγκη και το αναζητούμε. Αν δεν μπορούμε να το έχουμε, τότε το φανταζόμαστε», λέει.

«Αν ο άντρας σας φαντάζεται τη δική του αυτοκρατορία, είναι επειδή ο ίδιος δεν έχει κατακτήσει αρκετά στη ζωή του», προσθέτει.

Γι’ αυτό αν σας «βασανίζουν» αδιάκοπα οι σκέψεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε να «κατακτάτε» στη δική σας ζωή, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ