Πέθανε ο Τζέιμς Κότακ, o πρώην ντράμερ των Scorpions

Η μπάντα τον «αποχαιρέτησε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Article featured image
Article featured image

Στα 61 του χρόνια απεβίωσε ο Τζέιμς Κότακ, ο μακροβιότερος ντράμερ του συγκροτήματος Scorpions, με την κόρη του, Τόμπι, να επιβεβαιώνει στο TMZ τον θάνατο του πατέρα της. Σύμφωνα με την Τόμπι, ο Κότακ πέθανε το πρωί της Τρίτης, στο Λούισβιλ. Τα αίτια θανάτου του γνωστού ντράμερ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη. Ωστόσο, η ιστοσελίδα Metal Sludge -η οποία γνωστοποίησε αρχικά την είδηση- κάνει αναφορά για το ενδεχόμενο της καρδιακής προσβολής.

Οι Scorpions, λίγο μετά τη διάδοση του θανάτου του Κότακ, ανάρτησαν στο Instagram ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τιμήν του «αδελφού» τους, όπως τον χαρακτήρισαν.

«Πολύ θλιβερά νέα… ο αγαπημένος φίλος και ντράμερ μας επί 20 χρόνια Τζέιμς Κότακ πέθανε σε ηλικία 61 ετών… ο Τζέιμς ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, σπουδαίος μουσικός και τρυφερός οικογενειάρχης… ήταν ο «αδελφός μας από άλλη μητέρα» και θα μας λείψει πραγματικά», ανέφεραν σε ανάρτηση τα μέλη των Scorpions, κλείνοντας με τη φράση «Rock‘n Roll για πάντα, αναπαύσου εν ειρήνη Τζέιμς».



Ο Κότακ ήταν μέλος των Scorpions από το 1996 έως το 2016. Υπήρξε ο μακροβιότερος ντράμερ της μπάντας, μέχρι που απολύθηκε λόγω αλκοολισμού. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Kingdom Come, συγκρότημα γνωστό για τον Led Zeppelin ήχο του, στο οποίο έμεινε από το 1987 έως το 1989 και από το 2018 έως τον θάνατό του.



Πληροφορίες από LiFO, TMZ και Metal Sludge.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ