Αλήθεια, τι τρώνε οι δισεκατομμυριούχοι;

Ντόνατς, ρέγκα, αναψυκτικά και τηγανίτες (μεταξύ άλλων).

Article featured image
Article featured image

Ακριβώς επειδή οι δισεκατομμυριούχοι έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για ακριβούς προσωπικούς σεφ ή υγιεινά τρόφιμα υψηλής ποιότητας δεν σημαίνει ότι τηρούν δίαιτες που τους κάνουν καλό.

Ενώ κάποιοι πειραματίζονται με διάφορα μοντέλων υγιεινών διατροφών, υπάρχουν άλλοι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας που απολαμβάνουν να τρώνε σοκολάτα για πρωινό ή να παραλείπουν να τρώνε εντελώς για μέρες.


Ρίτσαρντ Μπράνσον


Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδρυτής του Ομίλου Virgin Group, πίνει 20 φλιτζάνια τσάι την ημέρα. «Δεν είμαι σίγουρος πώς θα επιβίωνα χωρίς τσάι με αγγλικό πρωινό», είπε στη Daily Mail το 2016. Ο Μπράνσον ξεκινά τη μέρα του με φρουτοσαλάτα και μούσλι για πρωινό. Περιστασιακά, ο δισεκατομμυριούχος τρώει ένα ψάρι, συνήθως ρέγγα.

Ο ίδιος συνηθίζει να ασκείται και να ξοδεύει χρόνο με την οικογένειά του, ενώ προγραμματίζει τα επαγγελματικά του ραντεβού «κατά το μεσημεριανό γεύμα», είχε αναφέρει το 2017. Παράλληλα, έχει πει ότι πηγαίνει για ύπνο γύρω στις 11 το βράδυ και κοιμάται περίπου έξι ώρες. Πρόσφατα, ανέφερε ότι του αρέσει να ξυπνά γύρω στις 6 το πρωί για να παίξει τένις και ότι προτιμά να γράφει ο προσωπικός του βοηθός τα email του.

Richard_Branson_March_2015_(cropped).jpg


Τζεφ Μπέζος


Ο συνιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι του αρέσει να αφιερώνει χρόνο το πρωί και να τρώει ένα υγιεινό πρωινό.

Νωρίτερα φέτος, η αρραβωνιαστικιά του, Λόρεν Σάντσες, είπε ότι ο σύντροφός της φτιάχνει τηγανίτες κάθε Κυριακή πρωί. «Βγάζει το βιβλίο μαγειρικής της Betty Crocker κάθε φορά και λέω: "Εντάξει, είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, γιατί δεν το έχεις απομνημονεύσει ακόμα;"», είπε η Σάντσεζ στη Wall Street Journal.

Η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων είπε επίσης, στην Journal ότι ο Μπέζος είναι «εξαιρετικά αφοσιωμένος στις προπονήσεις του» με τον προσωπικό του προπονητή Γουές Όκερσον.

Όταν δεν τρώει τις κυριακάτικες τηγανίτες του, οι επιλογές του πρωινού του μπορεί να γίνουν «εκκεντρικές». Σε μια συνάντηση το 2014 με μια μικρή εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που τελικά εξαγόρασε η Amazon, ο Μπέζος παρήγγειλε πρωινό με μεσογειακό χταπόδι, πατάτες, μπέικον, πράσινο γιαούρτι με σκόρδο και αυγά ποσέ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «D Magazine».

jeff-bezos-attends-the-lord-of-the-rings-the-rings-of-power-news-photo-1684851576.jpg


Μπιλ Γκέιτς


Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates), έχει πει ότι αγαπά τόσο πολύ την κόκα-κόλα διαίτης που πίνει τρία ή τέσσερα ποτήρια την ημέρα.

«Όλα αυτά τα κουτιά αθροίζονται επίσης, σε περίπου 35 λίβρες αλουμινίου τον χρόνο», έγραψε ο Γκέιτς το 2014. Νωρίτερα φέτος, ο σεφ με αστέρι Michelin, Τζόρντι Κρουζ, είπε ότι ο Γκέιτς κάποτε κράτησε ολόκληρο το εστιατόριό του για δύο ημέρες και παρήγγειλε μόνο μια κόκα-κόλα διαίτης.

Οι διατροφικές συνήθειες του Γκέιτς δεν είναι πολύ καλύτερες από άλλους δισεκατομμυριούχους.

Λέει ότι τρώει Cocoa Puffs για πρωινό. Πρόκειται για αμερικανική μάρκα δημητριακών με γεύση σοκολάτας. Ωστόσο, η πρώην σύζυγός του, Μελίντα Γκέιτς, έχει πει στο παρελθόν ότι ο Μπιλ Γκέιτς παραλείπει εντελώς το πρωινό και πως λατρεύει επίσης τα cheeseburger. Σε ένα Reddit AMA από το 2016, ο Gates απάντησε «Cheeseburger, Cheeseburger, Cheeseburger» όταν ρωτήθηκε για το αγαπημένο του σάντουιτς.

Στη σειρά του Netflix «Inside Bill's Brain», ο Gates μίλησε επίσης, για την αγάπη του για το ρόφημα σε σκόνη, Tang.

billgates.png


Ίλον Μασκ


Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ δεν έχει την πιο υγιεινή διατροφή.

«Αν υπήρχε τρόπος να μη φάω για να μπορέσω να δουλέψω περισσότερο, δεν θα έτρωγα», είπε ο Μασκ στη βιογραφία τής Ashlee Vance «Elon Musk: Tesla, SpaceX και η αναζήτηση για ένα φανταστικό μέλλον».

Ο Μασκ συνήθιζε να παραλείπει το πρωινό ή να τρώει μία μπάρα Mars ή ντόνατ για να ξεκινήσει τη μέρα του. «Προσπαθώ να μειώσω τα γλυκά και πρέπει να τρώω ομελέτα και να πίνω καφέ», είπε ο Μασκ το 2017, σύμφωνα με το Entrepreneur.

Αλλά δεν φάνηκε να περιορίζει πολύ τη συνήθεια. Ο δισεκατομμυριούχος είπε στο X νωρίτερα φέτος ότι τρώει ένα ντόνατ κάθε πρωί. «Προτιμώ να φάω νόστιμο φαγητό και να ζήσω μια πιο σύντομη ζωή», είπε ο Μασκ στον Τζο Ρόγκαν το 2020.



Το μεσημεριανό γεύμα είναι εξίσου ασήμαντο γεύμα με το πρωινό για τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είπε ότι ό,τι του φέρει ο βοηθός του κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, «θα το καταπιεί σε πέντε λεπτά».

Αντίθετα, ο Μασκ εστιάζει στο δείπνο, το οποίο συχνά λαμβάνει χώρα για επαγγελματικούς λόγους. Ο ίδιος, είπε σε ένα Reddit AMA το 2015 ότι οι αγαπημένες του κουζίνες είναι η γαλλική και το μπάρμπεκιου.

elonmusk.png



Όπως ο Γκέιτς, έτσι και ο Μασκ φαίνεται να είναι λάτρης της Diet Coke. Πέρυσι, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο X με αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το κομοδίνο του. Η φωτογραφία περιελάμβανε τέσσερα κουτιά διαιτητικής κόλα χωρίς καφεΐνη.

Ο Μασκ έχει εκφράσει την αγάπη του για το αναψυκτικό, πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το 2007, το αμερικανικό περιοδικό Inc., ανέφερε ότι ο Μασκ κάποια στιγμή, έπινε οκτώ κουτάκια την ημέρα.

«Άρχισα να αισθάνομαι ότι έχανα την περιφερειακή μου όραση», είπε ο Μασκ, αν και πρόσθεσε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκτοτε άρχισε να προσφέρει στα γραφεία της Diet Coke χωρίς καφεΐνη.

Το 2022, έγραψε στο X ότι δεν τον νοιάζει αν η Diet Coke «μειώνει το προσδόκιμο ζωής μου».


Μαρκ Ζούκερμπεργκ


Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει πειραματιστεί με διαφορετικούς τύπους δίαιτας.

Το 2011, έθεσε μια «προσωπική πρόκληση» στον εαυτό του να τρώει μόνο κρέας από ζώα που είχε σκοτώσει. Ο ίδιος ανακοίνωσε τον στόχο με μια ανάρτηση στο Facebook, σύμφωνα με το Fortune. Η δίαιτά του «σκότωσε ό,τι τρως» περιελάμβανε κατσίκες, χοίρους, κοτόπουλα και αστακούς.

Κάποτε μάλιστα, φιλοξένησε τον συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ και τον κέρασε κατσίκα που είχε σκοτώσει, όπως είπε ο Ντόρσεϊ στο Rolling Stone. Ο ίδιος είπε ότι θυμάται ότι το κατσίκι το σέρβιραν κρύο, οπότε περιορίστηκε στη σαλάτα για δείπνο.

mark2.png


Τζακ Ντόρσεϊ


Το 2012, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ αποκάλυψε ότι το καθημερινό του πρωινό ήταν δύο βραστά αυγά με σάλτσα σόγιας.

Ο Ντόρσεϊ έχει επίσης ασχοληθεί με τις συνήθεις διατροφικές μόδες. Κάποτε ήταν vegan, αλλά η υπερβολική ποσότητα βήτα-καροτίνης (η πορτοκαλί χρωστική ουσία που βρίσκεται στα καρότα) έκανε το δέρμα του να γίνει πορτοκαλί. Έτσι, μέχρι το 2013, είχε αλλάξει τη δίαιτα Paleo, ένα πλάνο διατροφής που απαγορεύει την κατανάλωση επεξεργασμένων σακχάρων, δημητριακών και επεξεργασμένων τροφίμων.

jackdorsey.png



Ο Ντόρσεϊ έχει μιλήσει και για τη νηστεία. Το 2019, είπε ότι τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα - δείπνο - κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και μετά νηστεύει όλο το σαββατοκύριακο, ακολουθώντας ουσιαστικά «διαλειμματική νηστεία».

Ο συνιδρυτής του Twitter είπε ότι τον βοηθά να συγκεντρωθεί. Μέχρι το 2020, ωστόσο, ο Ντόρσεϊ είπε ότι έτρωγε μόνο επτά γεύματα την εβδομάδα - μόνο δείπνο.

«Την πρώτη φορά που το έκανα, την τρίτη μέρα, ένιωσα σαν να είχα παραισθήσεις», είπε ο Dorsey.

«Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Αλλά καθώς το έκανα τις επόμενες δύο φορές, μου έγινε τόσο εμφανές πόσο μεγάλο μέρος των ημερών μας επικεντρώνεται στα γεύματα και πώς η εμπειρία που είχα ήταν όταν νήστευα για πολύ περισσότερο, πόσο πραγματικά επιβραδύνθηκε ο χρόνος», είπε σε ένα επεισόδιο του 2019 του podcast «Ben Greenfield Life».


Μπράιαν Τζόνσον


Ο Μπράιαν Τζόνσον, ο ιδρυτής της εταιρείας Kernel, ελπίζει να γυρίσει το ρολόι του σώματός του πίσω μερικές δεκαετίες μέσω ενός προγράμματος που ξεκίνησε με το όνομα Project Blueprint.

Λαμβάνει δύο ντουζίνες φάρμακα και συμπληρώματα το πρωί και ακολουθεί μια vegan διατροφή με μαλακές και στερεές τροφές. Περιορίζει την ημερήσια πρόσληψη στις 1.977 θερμίδες την ημέρα.

Ο Τζόνσον πίνει επίσης ένα smoothie μόλις ξυπνήσει που ονομάζεται «ο πράσινος γίγαντας», το οποίο περιλαμβάνει ενώσεις όπως η σπερμιδίνη, η κρεατίνη, τα πεπτίδια κολλαγόνου και οι φλαβανόλες του κακάο.


Σαμ Άλτμαν


Ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, Σαμ Άλτμαν από την άλλη είναι χορτοφάγος από την παιδική του ηλικία, όπως δήλωσε το 2018. Λαμβάνει μεθυλοκοβαλαμίνη, ωμέγα-3, σίδηρο και βιταμίνη D-3 ως συμπληρώματα. Πρόσφατα, ο Σαμ Άλτμαν είπε ότι παίρνει επίσης μετφορμίνη, ένα φάρμακο για τον διαβήτη.

samaltman.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ