Απεβίωσε ένα από τα τρία προσφυγόπουλα που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Μακάρειου

Χθες, μέσα σε μια μικρή, ξύλινη βάρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο εκτυλίχθηκε άλλη μια πράξη του δράματος των προσφύγων. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Απεβίωσε αιφνίδια από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ένα από τα τρία παιδιά που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μακάρειου Νοσοκομείου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση τα ξημερώματα της Τετάρτης σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο μαζί με άλλα 55 άτομα. Τρία παιδιά νοσηλεύονται

στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, τα άλλα δύο κορίτσια που νοσηλεύονται στο Μακάρειο συνεχίζουν να είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και παρακολουθούνται», ανέφερε.

Επιπλέον, τα άλλα δύο παιδιά εξακολουθούν να βρίσκονται στο Παιδιατρικό Αμμοχώστου, ενώ νοσηλεύονται και άλλοι δύο ενήλικες με κατάγματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.


Το χρονικό


Υπενθυμίζεται ότι, χθες, βάρκα με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο και στήθηκε επιχείρηση διάσωσής τους από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.



«Ήταν μια μικρή βάρκα 8 μέτρων με 60 άτομα μέσα και φαίνεται ότι είχαν φύγει πριν από 6 μέρες από τον Λίβανο. Βρίσκονταν έξι μέρες στη θάλασσα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Τις προηγούμενες μέρες στην ανοικτή θάλασσα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ήταν αφυδατωμένοι με ναυτίες και χωρίς φαγητό», είπε ο Διοικητής του ΚΣΕΔ Ανδρέας Χαραλαμπίδης, μιλώντας σήμερα στο Πρωτοσέλιδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ