Μεγάλη φωτιά στο Λίβερπουλ οδηγεί στην εκκένωση της περιοχής

Το κτίριο δείχνει σημάδια κατάρρευσης.

Article featured image
Article featured image

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε τετραώροφο κτίριο στο Λίβερπουλ, το απόγευμα του Σαββάτου. Η Πυροσβεστική έσβησε με επιτυχία τη φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική του Λίβερπουλ, το κτίριο μετά τη φωτιά «έδειξε σημάδια κατάρρευσης». Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πυκνούς καπνούς πάνω από το κέντρο της πόλης.




Δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα και δύο εναέρια Μέσα στάλθηκαν στη Fox Street μετά την κλήση των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λίβερπουλ.

«Το κτίριο παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης και τα συνεργεία της πυροσβεστικής εκκενώνουν το σημείο», ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία, συστήνοντας στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Η αστυνομία έσπευσε για να βοηθήσει στην εκκένωση του κτιρίου, ενώ αποκλείστηκαν οι κοντινοί δρόμοι. Από την φωτιά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θύματα.




Σύμφωνα με την Independent, η Scarlett O'Neill ήταν ένα από τα άτομα που εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους στη Fox Street.

Η ίδια δήλωσε στο Liverpool Echo: «Καλέσαμε την πυροσβεστική και είδαμε τις φλόγες να μεγαλώνουν. Ήταν ανησυχητικό, οπότε αποφασίσαμε να αρπάξουμε κάποια πράγματα και να φύγουμε καθώς ο καπνός φούντωσε και μπορούσαμε να αισθανθούμε τη θερμότητα που προέρχεται από τη φωτιά μέσα από τα παράθυρα».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση χειροτέρεψε πολύ γρήγορα και όλοι έπρεπε να βρουν ένα μέρος για να μείνουν τη νύχτα, καθώς δεν τους επέτρεπαν [οι αρχές] να επιστρέψουν στο κτήριο.

Μέχρι τις 17:00, το περιστατικό είχε πλέον χαρακτηριστεί ως μη ανησυχητικό και η φωτιά είχε σχεδόν σβήσει.

Η Πυροσβεστική του Μέρσισαϊντ, Λίβερπουλ δήλωσε σε ανάρτησή στην ιστοσελίδα της: «Το περιστατικό δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως σημαντικό περιστατικό και οι επιτυχημένες τακτικές πυρόσβεσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της πυρκαγιάς σε μεγάλο βαθμό, με το κύριο σώμα της πυρκαγιάς να έχει πλέον σβήσει».



Με πληροφορίες από LiFO και Independent.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ