Legging legs: H τοξική τάση του 2010 που επανεμφανίστηκε στο TikTok

Η μόνη διαφορά είναι πως τότε είχε διαφορετικό όνομα, αλλά ήταν εξίσου επικίνδυνη.

Article featured image
Article featured image


Τα κενά στους μηρούς ήταν μια τάση της δεκαετίας του 2010 – και εκεί έπρεπε να παραμείνει – αλλά άρχισε να επανεμφανίζεται τώρα στο TikTok.

Η τελευταία τάση της πλατφόρμας αποκαλείται «legging legs» και εξυμνεί τα υπερβολικά κενά στους μηρούς που κάποτε γοήτευαν τους χρήστες του Tumblr, πριν από περίπου μια δεκαετία, απλά με διαφορετικό όνομα: Thigh gaps.

Στο TikTok, η ετικέτα #legginglegs έχει σημειώσει πάνω από 33 εκατομμύρια προβολές καθώς ένα κύμα νεαρών γυναικών επιδεικνύουν περήφανα τα «legging legs» τους – όσες έχουν κενά στους μηρούς, σύμφωνα με αυτές, υποτίθεται ότι φαίνονται οι καλύτερες με κολάν.



«Βλέποντας την τάση “legging legs” να εμφανίζεται στο διαδίκτυο», η διατροφολόγος Katherine Kofoed θρηνεί σε ένα βίντεο. «Τόσα πολλά κορίτσια που ήξερα στο γυμνάσιο έπαθαν διατροφικές διαταραχές προσπαθώντας να έχουν κενό στους μηρούς».

Αυτήν τη φορά, ωστόσο, οι millennials και οι μεγαλύτεροι Gen Zers είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να θυμούνται τις ψυχολογικές συνέπειες της εμμονής με το χάσμα των μηρών και αποκαλούν την τάση που επανεμφανίστηκε τοξική, προειδοποιώντας ότι είναι «καταλύτης για διατροφικές διαταραχές».



«Μιλάω εκ μέρους της γενιάς μου. Περάσαμε αυτό το στάδιο, ήμασταν τραυματισμένοι από αυτό το τρεντ, και τώρα υπάρχουν νεαρές γυναίκες που κάνουν αυτές αναρτήσεις για τα γα@@μένα legging legs», δήλωσε η millennial δημιουργός περιεχομένου Shannon Cole σε ένα βίντεο TikTok, συγκεντρώνοντας 611.000 προβολές.

H Cole ζήτησε την απαγόρευση περιεχομένου που προωθεί ή σχετίζεται με τα «legging legs», υποστηρίζοντας ότι η «αηδιαστική» συμπεριφορά θα μπορούσε να προκαλέσει διατροφικές διαταραχές σε νεαρά κορίτσια που βλέπουν τα βίντεο.



Καθώς το δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο πολλαπλασιάστηκε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, οι κολοσσοί των μέσων όπως η Meta έχουν λάβει επιπλέον μέτρα για να καταπολεμήσουν δημοσιεύσεις που σχετίζονται με θέματα, όπως οι διατροφικές διαταραχές, αφού κατηγορήθηκαν ότι συνέβαλαν στην αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας των νέων.

Μεταξύ 6 και 10 ετών, τα νεαρά κορίτσια αρχίζουν να ανησυχούν για το βάρος τους και, όταν φτάσουν τα 14, το 70% των κοριτσιών προσπαθούν ενεργά να το χάσουν, ενώ το 12% των έφηβων κοριτσιών αναπτύσσουν διατροφική διαταραχή.



Ένας γονέας είπε στη NYP πέρυσι ότι η κόρη του ανέπτυξε νευρική ανορεξία που πιστεύει ότι επιδεινώθηκε από την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης της έδωσαν «στρατηγικές για να τρώει λιγότερο, στρατηγικές τροφές να τρώει [και] συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγει» για να παραμείνει λεπτή.

Τώρα, οι TikTokers παρακολουθούν έκπληκτοι καθώς τα «legging legs» καταλαμβάνουν την πλατφόρμα παρά τις προσπάθειες να περιορίσουν παρόμοιο περιεχόμενο και αντ' αυτού να προωθήσουν την αποδοχή του σώματος.



Με πληροφορίες από NYP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ