Εισβολέας μπήκε σε οινοποιείο και άδειασε δεξαμενές κρασιού αξίας 2,5 εκατ. ευρώ

Εξήντα χιλιάδες λίτρα κρασί από τις πιο ακριβές ποικιλίες του οινοποιείου.

Article featured image
Article featured image


Ζημιές άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ
υπέστη ένα ισπανικό οινοποιείο όταν άγνωστος εισέβαλε και άδειασε 60.000 λίτρα κρασί.

Εκπρόσωπος του οινοποιείου Cepa 21 είπε στο BBC ότι το κρασί που χύθηκε προέρχεται από δύο από τις πιο ακριβές ποικιλίες του οινοποιείου, το Horcajo και το Malabrigo. Πρόσθεσε ότι το περιστατικό έγινε περίπου στις 3:30 π.μ τοπική ώρα την Κυριακή και ότι ο εισβολέας πιθανότατα γνώριζε τους χώρους του οινοποιείου.

Σε πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, φαίνεται ένα άτομο με κουκούλα να κινείται ανάμεσα από τις δεξαμενές, να τις ανοίγει γρήγορα και να χύνεται το κρασί στο πάτωμα. Ο εκπρόσωπος του Cepa 21 είπε στο BBC ότι ήταν «πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι δεξαμενές», καθώς έχουν μηχανισμό ασφαλείας.Ως εκ τούτου, είπε, ότι θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως ο εισβολέας «είναι συνηθισμένος να ανοίγει αυτές τις δεξαμενές και είναι εξοικειωμένος με αυτό το είδος μηχανημάτων ασφαλείας. Αυτό το άτομο κινούνταν πολύ ομαλά στο οινοποιείο, παρόλο που ήταν σκοτεινά και δεν υπήρχε φως. Πρέπει να είναι ένα άτομο που γνωρίζει καλά τους μηχανισμούς».

Ωστόσο, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την ταυτότητά του δράστη και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν λόγοι να υποπτευόμαστε νυν ή πρώην υπαλλήλους σε αυτό το στάδιο». Ο εισβολέας άνοιξε πέντε δεξαμενές συνολικά, αν και μόνο τρεις ήταν γεμάτες με κρασί.

Σημειώνεται δε, ότι το κρασί Horcajo πωλείται για περίπου 80 λίρες το μπουκάλι (στη Βρετανία) και το Malabrigo 35 λίρες.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ